Gümüşhane'de Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışması - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışması

Gümüşhane\'de Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışması

Gümüşhane'de 21. Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, 'en güzel dut pestili ve dut pekmezi' yarışması yapıldı.

13.09.2014 20:43  Güncelleme: 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane' de dün başlayan 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, 'En güzel dut pestili ve dut pekmezi' yarışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Fatih Parkı'nda yapılan etkinlikte, evlerde geleneksel yöntemle üretilen 18 dut pekmezi ile 13 dut pestili yarıştı. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede dut pekmezinde Zübeyde Bal birinciliği kazanırken aynı aileden Rafet Gürsel Bal ikinci, Ümeyir Bal ise üçüncü oldu. Dut pestilinde ise Gönül Kaya birinci, Derya Kaya ikinci oldu, Rumeysa Bal ise üçüncü sırayı aldı.

Yarışma sonunda dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi. Yarışmayı izleyen vatandaşlara pestil ikram eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, önümüzdeki yıldan itibaren yarışmaya katılan herkesin ürünlerini Belediye Başkanlığı olarak alacaklarını açıkladı. Başkan Çimen, "Ev ekonomisini harekete geçirmek için yarışmaya katılan bütün hemşerilerimizin ürünlerini ikramlarında kullanmak için alacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dahil tüm misafirlerimize ikram edeceğiz. Amacımız üreticilere katkı sağlamak" dedi. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement