Gümüşhane'de Kadın Çiftçi Eğitimleri Şiran'da Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kadın Çiftçi Eğitimleri Şiran'da Başlatıldı

Gümüşhane\'de Kadın Çiftçi Eğitimleri Şiran\'da Başlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi arasında yapılan protokol gereği kadın çiftçilere yönelik hazırlanan eğitim programı Gümüşhane’de uygulanmaya başlandı.

19.08.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi arasında yapılan protokol gereği kadın çiftçilere yönelik hazırlanan eğitim programı Gümüşhane'de uygulanmaya başlandı.

Eğitimlerin ilki Şiran ilçesinde bulunan Şehit Turgay Türkmen İlköğretim Okulu Salonunda yapıldı. Eğitime Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Yalvaç, Müdür Yardımcısı Vekili Uğur Ertop, Şiran İlçe Müdürü Kurtuluş Halep, Şiran Ziraat Odası Başkanı Turan Erdem, uzmanlar ve kadın çiftçiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Müdür Vekili Yalvaç, yaptıkları çalışmaların ataerkil aile yapısında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi, girişimciliğin ve istihdamın arttırılması esasına dayandığını söyledi.

Eğitimlerin sadece tarımsal konularla sınırlı olmayıp daha geniş bir perspektifle farklı bir boyut kazandırıldığını ifade eden Yalvaç, "Kırsal alanda yaşayan kadınların bilinçlendirilmesi, temel hizmetlere erişebilmeleri, sosyal güvencelerinin sağlanması hem ülkemiz kalkınması hemde kadınların ekonomik ve toplumsal yaşam sürecinde daha aktif olarak rol alacaklarına olan inancımız tamdır" dedi.

Program kapsamında kadın çiftçilere konu uzmanları tarafından bahçe tarımı, patates tarımı ve hastalık ve zararlılarla mücadele, mastitis (meme iltihabı) hastalığı ve mücadelesi, aile içi iletişim, kanser erken teşhis ve tedavi yöntemleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konularında detaylı sunumlar yapıldı ve programın ardından kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı soru ve cevapların ardından sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kadın Çiftçi Eğitimleri Şiran'da Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement