Gümüşhane'de Kenelere Karşı Beç Tavuğu ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kenelere Karşı Beç Tavuğu ile Mücadele

Gümüşhane\'de Kenelere Karşı Beç Tavuğu ile Mücadele

Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde halka, KKKA'ya neden olan kenelerle biyolojik mücadele amacıyla 200 beç tavuğu dağıtılacak Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Bulut: "Geçen yıllarda beç tavuğu dağıtımlarından olumlu sonuçlar aldık.

25.06.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane'de keneye ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşine (KKKA) karşı halka beç tavuğu dağıtılacağını söyledi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKKA'yı insanlara bulaştıran kenelere karşı kimyevi mücadele yerine biyolojik mücadele yapıldığını, bu kapsamda il merkezi ile Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde 200 beç tavuğu dağıtılacağını belirtti.

Kene ile biyolojik mücadelede en başarılı yöntemin beç tavukları ile sağlandığının tespit edildiğini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane'ye 200 beç tavuğu gönderildi. Tavuklar en kısa zamanda yöre insanımıza dağıtılacak. Başlattığımız kene ile biyolojik mücadeleyi sürdüreceğiz. Geçen yıllarda beç tavuğu dağıtımlarından olumlu sonuçlar aldık. Bu yıl kene ile mücadeleyi daha da güçlendireceğiz. Beç tavuğu 2 ya da 2,5 kilometre kadar alana açılabiliyor. Ayrıca günde 400 grama kadar kene toplayabiliyor." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kenelere Karşı Beç Tavuğu ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement