Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Çok Beğenildi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Çok Beğenildi

Gümüşhane\'de Klimalı Duraklar Çok Beğenildi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nın şehir tarihinde ilk kez yaptığı ve özellikle soğuk kış günlerinde dolmuş ve otobüs bekleyen vatandaşların üşümesine engel olan klimalı duraklar sosyal medyada da gündem oldu.

18.12.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nın şehir tarihinde ilk kez yaptığı ve özellikle soğuk kış günlerinde dolmuş ve otobüs bekleyen vatandaşların üşümesine engel olan klimalı duraklar sosyal medyada da gündem oldu.

Yüzbinlerce takipçisi olan hesaplar internette "Gümüşhane'de klimalı durak" fotoğraflarını paylaşarak uygulamadan övgüyle bahsederken, Belediye Başkanlığı'nın sayfasında 300 bin beğeniyi geçen uygulamaya ait fotoğraflar özellikle twitter'da da binlerce kez retweet edildi.

"20 YILDIR PESTİL, KÖME VE KUŞBURNUNUN YAPAMADIĞINI BU DURAKLAR 1 AYDA YAPTI"

Havaların ülke genelinde soğumasının ardından özellikle soğuk illerde yaşayan vatandaşların paylaştığı klimalı durak fotoğraflarıyla ilgili "20 yıldır pestil, köme ve kuşburnunun yapamadığını bu duraklar 1 ayda yaptı" yorumları yapılırken, duraklar vatandaşların da büyük beğenisini kazanıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü bu günlerde özellikle dolmuşlara binmek için transit yol kenarında bekleyen vatandaşlar ve öğrenciler ile Devlet Hastanesinden şehre gelmek isteyen hasta yakınları bu yol güzergahında kurulan 4 adet klimalı durağa sığınarak soğuktan korunuyor. Vatandaşlar, hastane önü, Belediye karşısı, Karşıyaka mahallesi ve üniversite önüne kurulan durakların sayısının artırılmasını isterken, duraklara soğuk gecelerde bazı kedilerin de sığındığı gözlendi.

"FARKLI NOKTALARI DA PLANLADIK"

Kendileri için vatandaşların rahat ve konforunun çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Ercan Çimen, modern kentte klimalı durak döneminin başladığını söyledi.

Gümüşhane'de çetin geçen kış mevsiminde vatandaşların klimalı duraklar sayesinde otobüs ve dolmuş beklerken soğuktan etkilenmediklerini ve bu konuyla ilgili ciddi oranda teşekkür mesajları aldıklarını ifade eden Çimen, "Şehrimizde 4 noktada bu klimalı duraklardan yaptı. Başka noktalarda da planlamalarımızı yaptık. En kısa zamanda hayata geçireceğiz. Klimalı duraklarımız kışın sıcak, yazın da soğuk olacak şekilde ayarlandı. Bunu biz daha önce düşünmüştük fakat şimdi hayata geçirdik. Buna benzer farklı projelerimiz de olacak. Vatandaşlarımıza, şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Vatandaşların durakları yoğun bir şekilde kullandıklarını dile getiren Çimen, vatandaşların geciken bir proje olduğunu ve sayısının artırılması noktasında çok fazla talepte bulunduklarını belirterek, önümüzdeki süreçte klimalı duraklardan güneş enerjisiyle çalışan ve daha değişik donanımlı olanlarını da üretmeyi planladıklarını söyledi.

"SOSYAL MEDYADA DA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI"

Durağın fotoğraflarının ve uygulamanın sosyal medyada ülkenin dört bir tarafından yaşayan insanlar aracılığıyla çok fazla paylaşılmasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Çimen, "Sosyal medyada beğeni sayısı 300 bini geçti. İnsanlara direkt dokunduğumuz için herkes bunu kullanıyor" dedi.

Klimalı durakların nasıl çalıştığını da aktaran Çimen, "Kapıları dokunmatik sistemle otomatik olarak açılıp kapanıyor. İçerisindeki ısıtma ve soğutma sistemi zaman rölesine bağlı olarak çalışıyor. Her 15 dakika da bir klima çalışıp duruyor" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Çok Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kara Murat: Şimdi görgüsüz gibi her yere bunlardan yaparız, yeni rant kapısı belli oldu. Eskiden sürekli kaldırım yapılırdı, son senelerde tüm şehir içlerini parke taşlarıyla döşedik, bu da oldu mu tamamdır, tüm şehirlerimiz birer kültür hazinesi... 0 0 Yanıtla

Advertisement