Gümüşhane'de Kur'an Bülbülleri Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Gümüşhane\'de Kur\'an Bülbülleri Yarıştı

Gümüşhane’de ‘Genç Sada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’ il finali ve ödül töreni düzenlendi.

26.03.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 'Genç Sada Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması' il finali ve ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen yarışmanın Gümüşhane il finali merkez Kemaliye Camiinde, merkez ilçeyle birlikte 6 ilçede birinci olan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmada okulun ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle başlayan yarışmada geçtiğimiz hafta içi hayatını kaybeden Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni Dursun Kılıç için dua edildi.

Yarışmanın jüri üyeliğini ise İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademisyenleri Doç.Dr. Davut Şahin, Doç.Dr. İsmail Aras, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Karabulut ve Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Karabulut gerçekleştirdi.

Jüri üyelerinin yüzünden okuma, tecvit ve mahreş, makam ve ses kriterlerinde değerlendirildiği yarışmada sırayla Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Yıldırım, Köse Çok Programlı Lisesi öğrencisi Muhammet Köz, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ünal Çarıkçı, Kelkit Abdulhamit Kan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Fındık, Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi öğrencisi Ünal Remzi İnci ve Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Temiz vaaz kürsüsüne çıkarak Kur'an-ı Kerim'den ayet ve sureler okudu.

Yarışmaya 60 taban puanla başlayan öğrenciler yüzünden okumadan 10, tecvit ve mahreçten 10, makamdan 10 ve sesten 10 puan üzerinden puanlanırken, her harf ve hareke hatasında 2, her vakıf, vasl ve ibtida hatasında 1 yüzünden okuma puanı, her tecvit ve mahreç hatasından 1 puan da tevcit ve mahreç puanı düşüldü.

Jüri üyelerinin verdiği puanlar doğrultusunda Kelkit Abdulhamit Han Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Fındık birinci, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Temiz ikinci ve Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ünal Çarıkçı üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Müftüsü Ercan Aksu, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Yaşar Gül ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışmanın sonunda konuşan İl Müftüsü Ercan Aksu, yarışmaya katılan öğrencilerin ilçelerini temsilen yarışmaya katıldıklarını belirterek her birisine teşekkür etti.

Yarışmaya katılan öğrencilerin bir kısmının gelecekte imam, bir kısmının Vali, bir kısmının da Müftü olacağını belirten Aksu, "Ama en önemlisi kendi kitabını bilen, kendi kitabını okuyan, dini Mübin'i İslam'ı öğrenenler olacaklar. Kur'an-ı öğrenmek durumunda olan sadece imamlar değildir. Ne olursa olsun her mümin, her Müslüman muhakkak kendi kitabını öğrenmeli, bilmeli" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kur'an Bülbülleri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement