Gümüşhane'de Kuşlar Aç Kalmasın Diye Yıllardır Ekilmeyen Tarlalar Ekiliyor - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kuşlar Aç Kalmasın Diye Yıllardır Ekilmeyen Tarlalar Ekiliyor

Gümüşhane\'de Kuşlar Aç Kalmasın Diye Yıllardır Ekilmeyen Tarlalar Ekiliyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Günay köyünde vatandaşların yıllardır ekmediği tarlalara kuşlar aç kalmasın diye buğday ekildi.

11.11.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Günay köyünde vatandaşların yıllardır ekmediği tarlalara kuşlar aç kalmasın diye buğday ekildi.

Köy muhtarı Kader Çubukçu'nun yaptığı girişimlerin ardından üç ayrı yerdeki toplam 6 dönüm tarla traktörle sürülürken, köylüler Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından verilen 150 kilogram buğday tohumunu kendi elleriyle tarlaya serpti.

Köyün Ağalık, Çayırlar ve Körgözeler mevkiinde yıllardan beri ekilmeyen tarlalara sırf kuşlar yesin diye buğday ekilirken, köylüler buğday ve traktör desteği için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Köy muhtarı Çubukçu, ekimi yapılan tarlalardan ikisinin kendi, diğerinin de bir komşularına ait tarla olduğunu belirterek, son yıllarda köylerde ekili alanın düşmesinin ardından özellikle kuşlar ve diğer yabani hayvanların aç kaldığını hatırlattı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün Gümüşhane'de daha önce bu tür çalışmalar yaptığını bildiğini, bu bağlamdan hareketle kendisinin de müracaat ettiğini kaydeden Çubukçu, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden 3 ayrı tarlaya, 6 dönüm yer için 3 ayrı tarlaya 150 kilogram buğday aldık. Vatandaşlarla birlikte ektik. Ücreti kurum tarafından verilen traktörle birlikte uzun yıllardan beri sürülmeyen tarlaları 3 kez sürmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımız da katkılarıyla tohumları toprakla buluşturduk. İnşallah kuşların ve diğer canlıların yaşamlarını sürdürmelerinde faydamız olur. Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğüne bu anlamlı proje için ve çalışmamıza destek olan köylülerimize teşekkür ediyorum" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kuşlar Aç Kalmasın Diye Yıllardır Ekilmeyen Tarlalar Ekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement