Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı

Gümüşhane\'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü sınırları içerisinde dün gece terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasa girildi.

05.05.2016 15:46  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü sınırları içerisinde dün gece terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasa girildi. Teröristler hidroelektrik santrali cebri borusunun ayrım vanasını bombayla patlattı.

TERÖRİSTLER PATLAYICI MADDELERLE SALDIRI DÜZENLEDİ

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 22.00 sularında Yaşmaklı Barajı'ndan Akköy HES'e su taşıyan cebri borulara yönelik terör örgütü mensuplarınca patlayıcı maddelerle saldırı düzenlendi.

Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı

DERE YATAĞINDAN BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE SU AKMAYA BAŞLADI

Ayrım vanası ve sistem kontrol odasına yönelik saldırının ardından cebri borunun bir kısmının hasar görmesi sonucu su yandaki dereye akmaya başladı. Köy sakinleri tarafından da duyulduğu ifade edilen patlama sesinin ardından dere yatağından büyük bir gürültüyle su akmaya başladı.

Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı

TEDBİR AMAÇLI BAZI EVLER BOŞALTILDI

Oldukça dik bir araziye sahip bölgede hızlı bir şekilde akan su nedeniyle dere yatağındaki teresubat Harşit Çayı'nın önünü kısmen tıkarken, ilgili kurumların çalışmasıyla dere yatağında akış normale döndü.

Tedbir amaçlı olarak Üçtaş köyünde bazı evler boşaltılırken, Üçtaş Yatılı Bölge Okulu ve pansiyonunda da eğitime ara verildi.

3 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBUYLA SICAK TEMAS SAĞLANDI

Yaşanan patlamanın ardından zaten bölgede bulunan güvenlik güçleri Yaşmaklı Barajı'nın 5 kilometre yakınında 3 kişilik terörist grubuyla sıcak temas sağladı. Gece karanlığında ve yoğun yağmur yağışında gerçekleşen çatışmanın ardından gece karanlığından faydalanan teröristler kaçtı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ, OPERASYONLARINA DEVAM EDİYOR

Bölgenin oldukça sarp ve dik bir araziye sahip olması, sık ormanlık alan olması nedeniyle zor şartlar altında görev yapan güvenlik güçleri, operasyonlarına devam ediyor.

Teröristlerin, geçtiğimiz Pazartesi günü aynı barajda arıza gidermeye giden ve baraj gövdesindeki bomba düzeneğini fark eden elektrik ustası Adil Bülbül'ü (41) şehit eden teröristler olduğu tahmin ediliyor. - GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Teröristlerle Sıcak Temas Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Trbz10: Karadenizde pkk nın ne işi var???? Askere polise gerek olmaz!!!!! Oranın halkı gereğini yapar, kimse merak etmesin. 44 16 Yanıtla Hakkarili: Ee ne duruyorsunuz orda öluleriniz varmiş hadi gitsenize o dağlara intikam alsaniza.. siz sadece ewinizde oturup uzanip internette klawyede erkeksiniz.. erkekliginiz bu kadar.. dilerim Allahtan cizre halki nusaybin y.ova sirnak silopi aci ceken tum kürt halki gibi sizde o acilari cekesiniz.. artik yeter ewimizde huzurlu degilsek sizde olamiyacaksiniz..! 22 42
  • HAS ÇANKIRILI: Gümüşhae bayburt terorüst kaynıyor 24 7 Yanıtla
  • dersimli: kemal pir gümüşhaneliydi gümüşhane sıradan bir yer değil anlayın 21 4 Yanıtla
  • Kul Tigin: Yok edin hain leri 17 8 Yanıtla
  • gerçek: illaki geberecekler gümüşhaneden ırak yada suriyeye kaçamazlar 12 6 Yanıtla
  • Siirtli 56: Bir tane yakın akrabam dağa çıkmıştı görev yerim gümüşhane erzincan kırsalı demişti Sıcak temas sağlanan kişiler büyük ihtimalle Onlardır.. 10 2 Yanıtla
  • Realist: Bu lazlar hayin onlarda zamaninda bas kaldirdi tc ye tarihe bkarsnz smdi vatansever naraları atıyorlar 0 11 Yanıtla
  • ZAZA: PKK NIN YENİ HEDEFİ KARADENİZ, EY KARADENİZLİLER ASLA BU TERÖRİSTLERİN KARADENİZİ GÜNEYDOĞUYA ÇEVİRMELERİNE İZİN VERMEYİN, GEREKİRSE HALK OLARAK SİLAHLANIP BU HAİN PLANLARI BOZUN!. 7 4 Yanıtla

Advertisement