Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi

Proje kapsamında Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu, hattat Kamil Akdik ve ressam Şeref Akdik anıldı.

11.02.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de yürütülen "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" projesi kapsamında Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu, hattat Kamil Akdik ve ressam Şeref Akdik anıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansınca (DOKA) desteklenen ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kültür ve Sanat Kulübünce Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Türk Telekom Müdürü Hüseyin Karasoy, kamu kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında hazırlanan biyografi kitaplarının, yazarları Talat Ülker, Necati Yılmaz, Engin Doğru ve Şahin Kazancı tarafından imzalı olarak dağıtıldığı etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okutmanı Talat Ülker, Osmanlı döneminde Reisülhattatin olarak bilinen Mescitli köyünden Kamil Akdik, oğlu ressam Şeref Akdik ve Torul ilçesinden şair Nabi Üçüncüoğlu'nun hayatından, sanatlarından ve eserlerinden bilgiler aktardı.

Vali Mayda, program sonunda yaptığı konuşmada, programın adeta bir kültür ziyafeti şeklinde geçtiğini ifade ederek, Gümüşhane'nin gerek kültür ve gerekse sanatta örnek insanlar yetiştirmiş ve bu yönüyle bütün Türkiye'ye hatta dünyaya örnek teşkil eden bir şehir olduğunu söyledi.

Ressam Şeref Akdik'in Gümüşhane ile ilgili çizdiği 12 resmin aslı olmasa da tıpkı basım fotoğrafını Gümüşhane'ye getirerek sergileyeceklerini ifade eden Vali Mayda, Şair Nabi Üçüncüoğlu'nun şiirlerinde de Gümüşhane sevgisini hep gördüklerini, tüm bu kültür ve sanat insanlarının Gümüşhane sevgisini el üstünde tutmalarına karşın, Gümüşhanelilerin de onları gelecek nesillere kazandırmak gibi bir görevi olduğunu kaydetti.

Kamu görevlileri olarak kendilerinin bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Vali Mayda, "Gümüşhane kültüre ve sanata düşkün bir şehirdir. Bu emeği desteklemek elbette bizim birinci görevimiz. Kültür ve Sanat Kulübümüze de bizlere kazandırdıkları bu eserler için teşekkür ediyoruz. İnşallah hazırlanan bu eserler vesilesiyle ilimizin yetiştirdiği bu kültür sanat insanlarını tüm Türkiye ve dünyaya kalıcı olarak tanıtmış olacağız" dedi.

Program daha sonra türkü dinletisi ve imza töreniyle sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement