Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ekim Ayı Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ekim Ayı Toplantıları Devam Ediyor

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ekim Ayı Toplantıları Devam Ediyor

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları bayram tatilinin ardından bugün tekrar başladı.

08.10.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları bayram tatilinin ardından bugün tekrar başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantılarda Türkiye Elektrik İletim A.Ş'ye (TEİAŞ) ait Tekke köyünde bulunan Trafo Merkezi ve Gümüşhane- Torul enerji iletim hattıyla ilgili nazım imar planı ile uygulama imar planı görüşüldü.

Bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen konuyla ilgili hazırlanan rapor ve çalışmayı komisyon başkanı Hüseyin Güvendi aktardı. Güvendi, tesis ve çalışmanın kamu yararına olduğunu dile getirerek, komisyonunun ilgili planları uygun gördüğünü söyledi. Madde mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nın talebi üzerine geçici süreyle tahsisi konusunda ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüsamettin Şahin meclis üyelerine bilgi verdi. Şahin, Belediye Başkanlığının bu talebinden vazgeçtiğine dair komisyona şifahi bilgilendirme yaptığını ve İl Genel Meclisi'nin Atatürk Kültür Merkezinin ihaleyle kiralanması konusunda daha önce karar aldığını hatırlatarak, bunların üzerine komisyonun ilgili madde hakkında olumsuz görüş beyan ettiğini söyledi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

"YILDA 70 GÜN KULLANILAN BU TESİS BİRAN ÖNCE HALKIN HİZMETİNE SUNULMALI"

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise yaptıkları incelemede Atatürk Kültür Merkezinin yılın 70 gününde kullanıldığının tespit edildiğini belirterek, yaklaşık 15 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu bir şehirde böyle bir tesisin biran önce şehre kazandırılması ve halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirtti. Bayraktar, daha önce İl Genel Meclisi tarafından alınan kiralama kararının arkasında olduklarını belirterek, Belediye'nin de talebinden vazgeçmesiyle birlikte bu sürecin hızlandırılmasını istedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ekim Ayı Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement