Gümüşhane - Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane - Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Gümüşhane - Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu\'nda Mezuniyet Coşkusu

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda 10'uncu Mezuniyet Ödül Töreni gerçekleştirildi.

10.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda 10'uncu Mezuniyet Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından okulda kurulan Aydın Doğan Vakfı Biyokimya Laboratuvarı'nın açılışı da yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda mezun olan öğrencilere Aydın Doğan Vakfı tarafından verilen hediyelerin takdimi için 10'uncu Mezuniyet Ödül Töreni düzenlendi. Törene Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, 6 ön lisans dalında 750 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyeti yürüttüklerini belirterek şunları söyledi:

"27 kişilik öğretim kadromuz ve iki bölümümüzdeki ikinci öğretim programıyla da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Aydın Doğan Vakfı ve üniversitemizin katkılarıyla uluslararası standartlarda eğitim vermekteyiz. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 10 makalemiz yayınlandı. Öğrencilerimiz proje ve spor yarışmalarında dereceye girdi. Yüksekokulumuzun kurulmasında finansman sağlayan ve hala katkılarını esirgemeyen, verdiği destekle okulumuzun isminin ulusal ve uluslararası alanda duyulmasını sağlayan işadamı Aydın Doğan beyefendiye, Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'ya ve Gündüz Alpman'a teşekkürlerimi sunuyorum.ö

FETVACI: MEZUNİYET BİR SON DEĞİL BAŞLANGIÇ

Törende konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da, Aydın Doğan'ın selamlarını, tebriklerini ve sevgilerini getirdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi sizin başarılarınızdan her zaman gurur duyuyor, çok çalışmanızı, hayatta güzel günler yaşamanızı, daha büyük başarılar elde etmenizi diliyor. İnşallah başarılarınız hayatta da devam eder. 10 yıl ne kadar çabuk geçti. İlk diploma törenini hatırlıyorum. Şunu gururla söyleyebilirim ki; öğretmenler, aileler, öğrenciler, vakfımız, devletimiz hep beraber çalışarak bu okulu en güzel şekilde kurduk ve 10 yıldır da geliştirerek daha güzel hale getirdik. Bunun için öğretim üyelerini kutlamak istiyorum. Her geldiğimde burayı bakımlı halde görmek, yeni laboratuarlar kurulması bizi çok mutlu ediyor. Şimdi sıra sizde. Artık mezun oluyorsunuz. Bu bir son değil. Aslında bu hepiniz için yepyeni bir başlangıç. İnşallah çoğunuz 4 yıllık üniversitelere devam edersiniz. Sonra da başarılı işadamları, akademisyenler, doktorlar, avukatlar, başarılı vatandaşlar olursunuz. Yarınlar gençlere emanet. Demokrasiyi korumak da güçlendirmek de sahip çıkmak da en öncelikle sizin göreviniz.ö

Aydın Doğan Vakfı olarak amaca yönelik giderlerinin büyük kısmını eğitim alanında harcadıklarına dikkat çeken Candan Fetvacı, şöyle devam etti:

"Son iki yıldır özellikle liseye ve üniversiteye giden genç kızlara destek olmaya ağırlık verdik. Vakıf başkanımız Hanzade Doğan Boyner'in öncülüğünde 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında 32 kız yurdu yapıldı. Türkiye'nin her yerinde bu yurtlarda 3 bin 500 kız öğrenci okuyor. Oradaki eğitimi, yaşamı daha kaliteli hale getirmeye uğraşıyoruz. Bu yolda epeyce adım attık. Şu anda bütçemiz ufak olduğu için sadece Boğaziçi Mühendislik Fakültesi'ni yüksek puanla kazanmış kızlarımıza özel bir burs veriyoruz. Bir de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yüksek puanla kazanmış kız öğrencilere burs vereceğiz. Sizleri bu yönde gittiğiniz takdirde kapımızı çalmaya davet ediyorum.ö

Konuşmaların ardından Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Vecihi Aksakal, okula katkılarından dolayı Candan Fetvacı'ya Kelkit yöresine özgü zilli kilim hediye etti.

VAKFIN HEDİYELERİ VERİLDİ

Törende daha sonra okul birincisi Elektronik Teknolojisi Programı'ndan Abdürrahim Meral, okul ikincisi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'ndan Zeynep Çetinkaya ve okul üçüncüsü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'ndan Melike Akın'a, Aydın Doğan Vakfı tarafından hediye edilen diz üstü bilgisayarları Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı tarafından takdim edildi. Yüksekokuldaki 6 ön lisans programında dereceye giren öğrencilere Aydın Doğan Vakfı tarafından hediye edilen İpad, tablet, kol saati ile tüm öğrencilere hediye edilen kalem takımlarını ise protokol ve öğretim üyeleri verdi.

KEP ATILDI

Törenin sonunda ise okul önünde toplanan öğrenciler kep atma töreni gerçekleştirdi. 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atan 10'uncu yıl mezunları, daha sonra vakıf yöneticileri ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'ndan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 385 öğrenci mezun oldu.

BİYOKİMYA LABORATUVARI AÇILDI

Aydın Doğan Vakfı tarafından öğrenciler ile yöre halkının yararlanması amacıyla Meslek Yüksek Okulu'nda kurulan Aydın Doğan Vakfı Biyokimya Laboratuvarı'nın açılışı da gerçekleştirildi. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Vakfın Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Vecihi Aksakal ve öğrenciler tarafından kurdelesi kesilen Aydın Doğan Vakfı Biyokimya Laboratuvarı'nda hayvan kan testlerinin yapılması, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu ve çevre yüksekokullarında bulunan ilgili bölüm öğrencilerine teorik olarak aldıkları derslerin uygulamalı eğitimini vermek, bölge topraklarının, su kaynaklarının, var olan bitki örtüsünün, gerekli analizler ile verimliliği ve kirliliğini belirlemek, bölgedeki küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmelerin, et ve süt ünitelerinin üretim aşamasında kullanacakları rasyonların, yem ve yem katkı ürünlerinin analizlerini yapmak amaçlanıyor. Laboratuarda ayrıca, ürünlerin doğrudan pazara sunulabilmesi için gereken analizlerin yapılmasıyla piyasa koşullarına uygun ürün üretim sağlanacak, bölgedeki tarımsal işletmelerde bulunan hayvanlardan alınacak kan numunelerinin analiz edilmesiyle hayvan sağlığı konusunda çiftçiye destek verilecek. Bölge çiftçilerinin, üretim ve satış aşamalarında ihtiyaç duydukları et, süt ve yemde kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik analiz ihtiyaçları da laboratuar tarafından karşılanacak.

Görüntü sıralaması

-----------------

-Törenden görüntüler

-Doç. Dr. Vecihi Aksakal'ın konuşması

-Candan Fetvacı'nın konuşması

-Hediyelerin verilmesi

-Kep atılması

-Laboratuvar açılışı

-Detaylar

Haber-Kamera: Ömür AVCI/KELKİT(Gümüşhane),(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane - Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement