Gümüşhane Memur-sen'de Görev Değişimi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Memur-sen'de Görev Değişimi

Gümüşhane Memur-sen\'de Görev Değişimi

Gümüşhane’de Memur-Sen Şube Başkanlığı görevini 11 yıldır yürüten Veli Ağaç, görevini Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Musa Uncu’ya devretti.

15.07.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Memur-Sen Şube Başkanlığı görevini 11 yıldır yürüten Veli Ağaç, görevini Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Musa Uncu'ya devretti.

Memur Sen'e bağlı sendika başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonucunda tek aday olan Musa Uncu, Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanlığına seçildi.

Tarihi Balyemez Konağında gerçekleştirilen toplantıya Ağaç ve Uncu'nun yanısıra Memur-Sen'e Bağlı sendika başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Genç Memur Sen başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda yaptığı konuşmada 11 yıl önce devraldıkları Memur-Sen'in hem Gümüşhane'de hem de Türkiye'de en büyük sivil toplum örgütü haline geldiğini belirten Veli Ağaç, bu süreç içerisinde sendika yöneticilerinin ve üyelerinin büyük gayretleri olduğunu, Memur-Sen'in şuanda 4 binin üzerinde üyesi olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak sivil toplum kuruluşlarının yaptığı etkinliklerde yer aldıklarını, şehrin ve ülkenin sorunlarını dile getirdiklerini, çözüm aramaya çalıştıklarını kaydeden Ağaç, bundan sonra da sendikanın içinde yer alarak yapılan çalışmalarda bulunacağını belirtti ve tüm Memur Sen üyelerine teşekkür etti.

Memur-Sen Gümüşhane İl temsilciğine seçilen Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu ise konuşmasında Memur-Sen'in her zaman çözüm odaklı bir sendika olduğunu söyledi.

Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla en büyük desteği vermeye hazır olduklarını deklare eden Uncu, sendikacılığın haksızlığa karşı 'hayır' demek olduğunu belirterek, "Değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif de üretebilen bir yaklaşımla sürdürülen hak arama mücadelesinde Memur-Sen, kendine gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını verecektir. Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı 'hayır' diyebilmek ve mücadele etmektir. Meşru haklar ile yasal haklar arasındaki makası daraltmak için özlük; darbe severlere karşı darbe savar duruşuyla da özgürlük mücadelesi veren Memur-Sen, özgürlüklerin genişlediği oranda ekmeğin de büyüyeceğine inanmaktadır. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan kaynaştıran, ayrıştırmayan buluşturan bir anlayışla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Memur-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir" dedi.

Memur-Sen Gümüşhane İl temsilciliğini en iyi şekilde yürüteceklerini ve sorunları yerinde çözeceklerini belirten Uncu, sözlerini şöyle tamamladı: "Devraldığımız görevin ağır bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyim. Sorumluluklarımı bir hakkın yerine getirmek için büyük bir azim ve gayretle çalışacağım. Bu görev ve sorumluluğu bir ekip ruhu oluşturarak hep birlikte gerçekleştireceğiz. Memur-Sen bu günlere getiren başkanlarımızdan aldığımız emaneti aynı çizgide ve aynı anlayışta daha ilerilere götürmek için çalışacağız. Memur Sen'i bu günlere getiren başta Veli Ağaç başkanımız olmak tüm Memur Sen ailesine teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından eski Memur-Sen Başkanı Veli Ağaç'a plaket ve tablo hediye edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Memur-sen'de Görev Değişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement