Gümüşhane-Tirebolu Karayolundaki Heyelan - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane-Tirebolu Karayolundaki Heyelan

Gümüşhane-Tirebolu karayolunda dün gece meydana gelen heyelan ve kaya düşmesinin ardından kapanan yolda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalar başladı.

24.05.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane- Tirebolu karayolunda dün gece meydana gelen heyelan ve kaya düşmesinin ardından kapanan yolda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalar başladı.

Heyelanın ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye getirilen büyük iş makineleri yaklaşık 100'er tonluk 4 blok kayayı kırma çalışmalarına başladı. Karayolları 10.Bölge ve 101. Şube Şefliği yetkilerinin bulunduğu bölgede Köstere ve Tirebolu yol ayrımından sürücülere gerekli uyarılar yapılarak alternatif yollara sevk edilmesi nedeniyle çok fazla araç kuyruğunun olmadığı gözlenirken, heyelan nedeniyle Kürtün ile Torul ilçesi arasında ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları yetkilileri gece meydana gelen olayın ardından jandarma ekipleriyle birlikte yolun ulaşıma kapatıldığını belirterek, iş makinesi ile kırılamayacak kütleler için patlatma yapılacağını, ayrıca kayaların koptuğu büyük taşın zirvesinde asılı kalan tahmini 60-70 tonluk kayaların ise Karayollarının özel dağcı ekibi tarafından patlatılacağını söyledi.

Yolun en kısa zamanda trafiğe açılması için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten yetkililer, akşam saatlerinde tek şeritten kontrollü olarak ulaşımı sağlamayı planladıklarını ancak yol ve şevlerin tamamlanıp güvenli ulaşım sağlanana kadar yolun tamamen ulaşıma açılmayacağını ifade etti.

Dün gece saat 24.00 sıralarında meydana gelen olayda Torul ilçesine bağlı Kirazlık tüneli çıkışı Yurt köyü karşısı, Gümüşhane-Tirebolu karayolunun 39.kilometresinde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapanmıştı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane-Tirebolu Karayolundaki Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement