Gümüşhane Üniversitesi'nde Helal Gıda Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Üniversitesi'nde Helal Gıda Paneli Düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilciliğince, "Helal Gıdalar ve Helal Katkı Maddeleri" paneli düzenledi.

19.03.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilciliğince, "Helal Gıdalar ve Helal Katkı Maddeleri" paneli düzenledi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği üyesi kimyager Murat Sayın katıldı.

Son yıllarda insanların acımasız üretim ve tüketim kültürü arasında sıkışıp kaldığını savunan Sayın, helal gıda kavramının İslam dinini kabul edip, İslam dinine göre yaşayanlar için giderek daha fazla önem kazandığına dikkati çekti.

Hem temiz hem de helal gıda tüketiminin daha çok önemsenmeye başlandıklarını vurgulayan Sayın, yerli ve yabancı firmaların helal sertifika veren kuruluşlara ilgisinin arttığını dile getirdi.

Müslüman bir ülkede helal sertifikalandırmaya ihtiyaç olduğunu savunan Sayın, "Çünkü ülkemizde kullanılan katkı maddelerinin çoğu ithaldir. Genelde bu katkılar Türkiye'ye girerken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından analizler yapılarak incelenir ve Türk Gıda Kodeksi'ne uygunsa ülkeye girişine izin verilir. Bu kodeks maalesef yalnız sağlıkla ilgili bazı kriterleri içermektedir. İslami tanımlandırmaları içermemektedir. Dolayısıyla şüpheli olan tüm ürünler de İslami noktada şüpheli olmaktadır. Hatta katkı kullanılma ihtimali olan üretimlerde şüphelidir."

Panele, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcıları İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Küçük ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Üniversitesi'nde Helal Gıda Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement