Gümüşhane Üniversitesi'nden İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Üniversitesi'nden İşbirliği Protokolü

Gümüşhane Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi arasında "Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı İşbirliği Protokolü" imzalandı.

05.02.2018 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi arasında "Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, protokol ile en az iki yarıyılı kapsayan Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi'nin öğretmenlik uygulama dersleri, lisans programlarının 3'üncü ve 4'üncü sınıflarında öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerin faydalanabileceği şeklide Gümüşhane'de yapılacak.

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ülke geleceğinde söz sahibi olan, yenilikçi ve saygın bir üniversite olmaya çalıştıklarını söyledi.

Amasya Üniversitesi ile yapılacak işbirliklerinin her iki üniversitenin eğitim kalitesinin ve araştırma imkanlarının gelişmesi açısından önemine işaret eden Zeybek, şunları söyledi:

Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize hem eğitim öğretim dönemlerinde hem de sonrasında iş hayatında büyük kolaylıklar sağlamak için çalışıyoruz. İmzalanan bu protokol ile en az iki yarıyılda yapılacak olan Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi'nin öğretmenlik uygulama dersleri Gümüşhane'de yürütülecektir. Üniversitemizin lisans programlarının 3'üncü ve 4'üncü sınıflarında öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerimiz, Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi programına kolaylıkla başvurabileceklerdir."

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da Gümüşhane Üniversitesi'nin bilim dünyasına önemli katkılar sunarak gelişeceğine inancını dile getirdi.

Bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi üretme kabiliyetine sahip nitelikli insan yetiştirme gayretinde olduklarını ifade eden Orbay, "İmzaladığımız protokolün bir başlangıç olmasını diliyorum. İşbirliği içerisinde hareket ederek, bölgemize ve ülkemize daha fazla katkı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

Ziyarette Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Zeybek'e günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Üniversitesi'nden İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement