Gümüşhane Valisi Yavuz, Turizm Acenteleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Valisi Yavuz, Turizm Acenteleriyle Bir Araya Geldi

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, turizm konusunda yaptıkları çalışmaların asıl amacının, turistleri Gümüşhane'ye çekip bir iki gün misafir etmek suretiyle vatandaşın ekonomik katkı sağlayacağı bir alan oluşturmak olduğunu söyledi.

21.03.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, turizm konusunda yaptıkları çalışmaların asıl amacının, turistleri Gümüşhane'ye çekip bir iki gün misafir etmek suretiyle vatandaşın ekonomik katkı sağlayacağı bir alan oluşturmak olduğunu söyledi.

Vali Yavuz, Trabzon'da faaliyet gösteren turizm acentelerinin yetkilileriyle yaptığı toplantıda, Gümüşhane'nin tabii ve kültürel güzelliklerinin yöreye ekonomik olarak katkı sağlaması için fikri anlamda her şeyin çok iyi olduğunu ancak bugüne kadar fiili olarak henüz bir ortam sağlanamadığını belirtirek, "Turizm konusunda yapmakta olduğumuz çalışmaların asıl amacı bu ortamı sağlamak ve turistleri Gümüşhane'ye çekip bir iki gün misafir etmek suretiyle vatandaşımızın ekonomik katkı sağlayacağı bir alan oluşturmak" dedi.

Turizm acenteleri için de Gümüşhane'nin yeni bir pazar olabileceğini ifade eden Vali Yavuz, acente yetkilileriyle bir yol haritası belirleyerek turizm konusunda sağlam adımlar atma niyetinde olduklarını söyledi.

Gümüşhane halkının eğitim konusunda iyi bir konumda, bilinçli ve kültürlü bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Sistemli şekilde turizm ağı oluşturulduğunda, acente yetkilileri olarak sizlerin de işleri çok kolay olacak. Bu bölgeye bir kulvar açıp turizm pastasından istifade etme şansınız var. Bu sebeple Gümüşhane'de turizmi canlandırma yolunda bize destek olun" dedi.

Kamu gücü kullanılarak, Gümüşhane'de bulunan tarihi konakların restore edileceğini ifade eden Vali Yavuz, bu konakların konaklama amaçlı değil, alt katında yöresel ürünlerin satılabildiği ve üst katı kafe olacak şekilde işletmecilere kiralanacağını, görsel ve estetik açıdan da Gümüşhane'nin tarihini yansıtacak yerler olarak kullanılacağını kaydetti.

Vali Yavuz, Gümüşhane'de, özellikle yol kenarlarında yeni yapılacak binaların, mutlaka turizmcilerin ve bu sektörde faaliyet gösterenlerin fikri alınarak belirlenecek yöresel mimariye uygun konseptte yapılması gerektiğini belirterek, "Yöreye ve doğaya uygun estetikle ve mutlaka gözü kirletmeyecek şekilde bir düzenleme yapılması gerekiyor bu binalarda. Yöre insanımız da zaten buna hazır. Sadece kendilerine sahip çıkılmasını ve öncülük edilmesini bekliyorlar" diye konuştu.

Gümüşhane'de 400 tescilli kültür varlığıyla yaylaların bulunduğunu ve il dışındaki yaklaşık 600 bin gurbetçinin yazın köyüne geldiği zaman konaklayabileceği bir ortamın olmadığını dile getiren Vali Yavuz, konaklama anlamında da yol kenarlarında bulunan tesislerin ve butik ağırlıklı olmak üzere yapılması planlanan otellerin tamamlanmasıyla Gümüşhane'nin konaklama sorununun kalmayacağını söyledi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Temel Yalçın da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Valisi Yavuz, Turizm Acenteleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement