Gümüşhane'ye Turist Kafilesi Geldi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'ye Turist Kafilesi Geldi

Gümüşhane'nin Torul ilçesine turist kafilesi geldi.

14.04.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Torul ilçesine turist kafilesi geldi.

Özel bir tur firmasının, yılın ilk Doğu Karadeniz turunu Gümüşhane'ye gerçekleştirmesi dolayısıyla Zigana Dağı'nda bulunan tesiste tören düzenlendi.

Törene, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, SSCTUR Yönetim Kurulu Başkanı Salih Coşkun ve diğer ilgililer katıldı.

Kaymakam Karal, turizm sezonunun bereketli geçmesi amacıyla kurban kesilmesinin ardından yaptığı konuşmada, ilçenin Karadeniz ile Doğu Anadolu arasında geçiş noktasında bulunduğunu belirterek, "Torul, eski İpekyolu güzergahındadır ve ayrı bir güzelliğe sahiptir. Burayı görmekten mutlu olacağınızı tahmin ediyorum" dedi.

Karal, firma yetkililerine tura Gümüşhane'yi ekledikleri için teşekkür etti ve katılımcılara iyi tatiller diledi.

Coşkun ise 10 yıl önce kurulan şirketin yurt içi ve yurt dışına turlar organize ettiğini söyledi.

Otel ve uçak bileti rezervasyonu hizmeti de sunan firmanın, 2014 yılında yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verdiğini vurgulayan Coşkun, "Bu yıl, geçen yılın rakamlarını yüzde 200 artırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz" diye konuştu.

Coşkun, 35 kişinin katıldığı Doğu Karadeniz turunun 7 gün 6 gece olarak organize edildiğini anlatarak, turun Batum'da sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'ye Turist Kafilesi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement