Gümüşhaneliler Almanya'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhaneliler Almanya'da Bir Araya Geldi

Gümüşhaneliler Almanya\'da Bir Araya Geldi

Almanya'nın Essen şehrinde bir araya gelen Gümüşhaneliler, yörelerinin yemeklerini ve çömleğini tanıttılar.

26.12.2014 15:50  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Essen şehrinde bir araya gelen Gümüşhaneliler, yörelerinin yemeklerini ve çömleğini tanıttılar. Essen'de faaliyetlerini sürdüren Avrupa Gümüşhane Dölek Köylüleri Kültür ve dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen ikinci geleneksel gecesine, Avrupa'da yaşayan Dölek köylüleri yoğun ilgi gösterdi.

'EĞİTİM GÖREN GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Etkinlikte davetlilere hitaben bir konuşma yapan Avrupa Gümüşhane Dölek Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Ünsal Gür: 'Dernek olarak büyüklerimizi ve gençlerimizi tanıştırmayı ve kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Okul ve meslek eğitimini sürdüren başarılı gençlerimize, maddi manevi olarak da destek vereceğiz. Köyümüz ve köylümüz için faydalı faaliyetlerde bulunmak istiyoruz' dedi.

Etkinliğe Essen Uyum Meclisi Üyesi Muhammet Balaban ve Kapadokya Kültür Derneği başkanı Mümün Uluç da katıldı.

Gümüşhane yöresinin ünlü hamur yiyecekleri helva, erişte ve sironunu hazırlayarak salonda davetlilere sunan dernek yöneticileri, Dölek Köyü'nde kadınların yaptığı ve ünü şehir dışına çıkarak, Trabzon, Bayburt, Erzincan, Erzurum gibi kentlere kadar uzanan toprak çömlek 'Gudi'yi tanıttı. Köylü kadınlar 'Gudi'nin nasıl yapıldığını canlı olarak davetlilere gösterdi.

Daha önceden yapımı tamamlanan ve salonda tanıtım amaçlı sergilenen Gudilerden bir tanesi de, açık artırmayla satışa sunuldu. Toprak çömleği 460 Euro vererek satın alan Engin Konak, şenliğin 'Gudi Ağası' seçildi.

Gecede ayrıca Dölek Köyü için yazılan şiirler okunurken, çocukların şiir okumaları salondan büyük alkış aldı. Ardından köylüler, kemençe ve davul zurna eşliğinde yöresel oyunları oynadılar. Davetliler kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu'nun kemençe eşliğinde müzisyen Seyidhan ile memleket havalarını dinledi. Etkinliğin son bölümünde dernek yöneticileri, başarılı öğrencileri birer plaketle ödüllendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhaneliler Almanya'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement