Gümüşlük Esnafına Gıda Güvenliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Gümüşlük Esnafına Gıda Güvenliği Eğitimi

Gümüşlük Esnafına Gıda Güvenliği Eğitimi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde bulunan işletmecilere "Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni" eğitimi verilmeye başladı.

22.05.2012 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde bulunan işletmecilere "Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni" eğitimi verilmeye başladı.

Gümüşlük Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi birlikteliği ile düzenlenen "Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni" eğitimi bu sene 2'inci defa Gümüşlük Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Cem ŞEN tarafından verilen Gıda Güvenliği ve İşletme Hijyeni konulu seminer iki oturum şeklinde gerçekleşti. Her seminerde katılım sayısının arttığı görülen eğitime 70 kişi katıldı. Eğitim sadece Gümüşlük Beldesinden değil çevre beldelerde bulunan bazı işletmelerden de yoğun ilgi gördü. Seminerde işletmeciler için önemli olan kişisel bakım, iş ortamı hijyeni, gıda katkı maddelerinin yasalarda ön görülen şekilde kullanılması, gıda yoluyla bulaşan hastalıklar ve besin zehirlenmeleri gibi konularda önemli bilgiler verildi. Gümüşlük Belediyesinin Gıda Güvenliği ve Hijyen ile ilgili eğitim seminerleri 15 Haziran'dan sonra farklı alt konularda yapılmaya ve katılımcılara sertifika verilmeye devam edecek.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire seminere katılanları kutlayarak sertifikalarını verdi. Kısa bir açıklama yapan Tire "Sağlıklı olmak bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla yönetimin sorumluluğudur. O nedenle kalite sisteminizde gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmanız gerekir. Sektörde artan rekabet, gelişen müşteri bilinci ve gıda işletmelerine yönelik yasaların giderek sıkılaştırılması işletmelerde etkili bir sistem kurulmasını öngörmektedir. Bir yönetici, işletmesinde sürekli olarak hijyen standartlarına uygun üretim yapılmasını ve üretip sattığı her parti ürünün güvenli olmasını istiyorsa Gıda Güvenliği

Kontrol Sistemi'ni kurmalı, sürekliliğini sağlamalı ve desteklemelidir. Turizm sezonunun başladığı bu günlerde Gümüşlük Beldemizin marka haline gelmiş ismine layık hizmet vereceğinize ve bu konuda gereken titizliği göstereceğinize yürekten inanıyorum. İşletmelere yönelik bu ve buna benzer eğitimlere ara vermeden devam edeceğiz"dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşlük Esnafına Gıda Güvenliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement