Gümüşlük Koyu'nda Kano Yarışları - Son Dakika
Güncel

Gümüşlük Koyu'nda Kano Yarışları

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Türkiye Deniz Kanosu Bahar Kupası yarışmaları düzenlendi.

04.05.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Türkiye Deniz Kanosu Bahar Kupası yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda bazı kanocular denize düşerken, başına kürek çarpan bir kanocu üniversiteli kız ise ölümden döndü. Genç kızı hakemler kurtardı.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bodrum'un Gümüşlük Koyu'nda cumartesi günü başlayan Türkiye Deniz Kanosu Bahar Kupası şampiyonasına 8 il 15 kulüpten 20'si kadın 50 sporcu katıldı. Federasyon başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ile il temsilcisi Serkan Paçacı'nın izlediği yarışmalarda aralarında milli sporcuların da bulunduğu yarışmacıların mücadelesi nefesleri kesti.

SPORCUNUN ZOR ANLARI

Yarışmalar sırasında bazı sporcular denize düşerek yarışı bırakmak zorunda kalırken Karabük Üniversitesi Spor Kulübü kanocusu 21 yaşındaki Zeynep Doruk 2000 metre yarışmasında rakibinin küreğinin kafasına çarpması sonucu kano üzerinde baygınlık geçirdi. Denize düşen genç kız can yeleği sayesinde güçlükle suyun yüzeyinde durabildi. Doruk'un yardımına zodiak bottaki hakemler koştu. Denizden Doruk'u çıkartan hakemler karaya getirdi. Ambulansta yapılan sağlık kontrolü ve tedavinin ardından Zeynep Doruk'un durumunun iyi olduğu belirtildi.

Başkan Mengütay, "Bodrum'da ilk kez düzenlediğimiz kano yarışmalarında sporcularımız büyük mücadele ile yarışlara renk kattı, amacımız kano sporununun yaygınlaşmasını ve olimpik yarışmalara milli düzeye gelen sporcularımızı hazırlamak. Avrupa ve dünya klasmanındaki yerimiz 14 yıllık kısa geçmişimize rağmen gittikçe yükseliyor. Türkiye'de aktif kano sporcu sayımız ise 2500'ü aştı" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşlük Koyu'nda Kano Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement