Günay, Muhalefetin Mısır'daki İdamlar İçin Harekete Geçmesini İstedi - Son Dakika
Politika

Günay, Muhalefetin Mısır'daki İdamlar İçin Harekete Geçmesini İstedi

Günay, Muhalefetin Mısır\'daki İdamlar İçin Harekete Geçmesini İstedi

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Mısır’da darbe hükümeti tarafından alınan idam kararlarına ilişkin Türkiye’de muhalefetin ve STK’ların bir girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

09.04.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Mısır'da darbe hükümeti tarafından alınan idam kararlarına ilişkin Türkiye'de muhalefetin ve STK'ların bir girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM çatısı altında yapılan yumruklu saldırıyı değerlendiren Ertuğrul Günay, bir genel başkana saldırı açısından sevimsiz bir ilkin yaşandığını söyledi. Parlamentonun güvenliksiz bir ortamda çalıştığına dikkat çeken Günay, ana binaya girme ve çıkmanın ciddi bir kurala bağlı olması gerektiğini, büyük bir kuralsızlık yaşandığını belirtti. Özellikle Salı günleri düzenlenen grup toplantılarının gövde gösterisine dönüştüğünü ifade eden Ertuğrul Günay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de bu konuda itirafının olduğunu belirtti. "Siyasetin acımasız dilinin de böyle bir olaya vesile olduğunu düşünüyorum" diyen Günay, rekabetin bir rekabet olmaktan çok bir husumete dönüştürüldüğünü, Türkiye'nin bunu bir yarışma olmaktan çıkartıp bir savaşa dönüştüğünü söyledi.

Mısır'da darbe yönetiminin aldığı idam kararlarına ilişkin olarak ise Günay, Türkiye'nin Mısır politikalarını eleştirerek, "Mısır'ı ikna etmek yerine Mısır'ı siyaseten karşımıza almış olduk" dedi. Yargılamaların çok vahim bir duruma geldiğini söyleyen Günay, "Bu Mısır'ın demokrasiye tekrar dönmesini son derece zorlaştıracak bir gelişmedir. Bizim deneyimlerimizden yola çıkarak Mısır'a idamlar konusunda uyarılar yapmamız lazım" diye konuştu.

Hükümetin Mısır politikaları nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin kopmasına neden olduğu için özellikle muhalefetin bu konuda bir çalışma yapması gerektiğini belirten Günay, "Muhalefetin öncülüğünde bütün sivil toplumun girişim yapmasını yaşamsal önemde buluyorum" ifadelerini kullandı. Günay, bu konuda muhalefet liderlerine bir mektup gönderdiğini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Günay, Muhalefetin Mısır'daki İdamlar İçin Harekete Geçmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement