Günay: "Öz Yönetimle Devlet Reddedilmiyor" - Son Dakika
Güncel

Günay: "Öz Yönetimle Devlet Reddedilmiyor"

Günay: "Öz Yönetimle Devlet Reddedilmiyor"

Diyarbakır’da 87 sivil toplum kuruluşu, meslek odası ve siyasi partiler tarafından yapılan ortak açıklamada, sorunların şiddet ya da silahla değil, müzakere edilerek çözülmesi dışında doğru ve geçerli bir yöntemin olmadığına dikkat çekildi.

25.08.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 87 sivil toplum kuruluşu, meslek odası ve siyasi partiler tarafından yapılan ortak açıklamada, sorunların şiddet ya da silahla değil, müzakere edilerek çözülmesi dışında doğru ve geçerli bir yöntemin olmadığına dikkat çekildi.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten 87 sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları ile siyasi partiler tarafından 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan ve her geçen gün artan şiddet ve çatışma ortamına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Yenişehir ilçesindeki DTK binası önünde yapılan açıklamaya, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcilerinin yarı sıra, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek de katıldı. Burada, imzacılar tarafından hazırlanan ortak metni okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Cengiz Günay, Türkiye'nin iktidar uğruna savaşa sürüklendiğini belirterek, halkın demokratik ve barışçıl öz yönetim istemi ve irade beyanına karşılık, topyekun bir imha politikası ile askeri ve siyasi operasyonlar yürütüldüğünü ifade etti.

"ÖZ YÖNETİM DEVLETİ REDDETME DEĞİLDİR"

Öz yönetimin tüm kimlik ve inançların kendine yaşam alanı bulacağının, tekçi ve merkeziyetçi yönetim şeklinin çözüm olmadığının daha demokratik ve yaratıcı olduğunun dünyadaki örnekleriyle ispatlandığını anlatan Günay, şunları kaydetti:

"Bu yüzdendir ki öz yönetim devleti ret etme değildir. Devletin her türlü baskı ve imha politikalarına karşı demokratik ulus perspektifi ile devletin demokratikleşmesi istemidir. Sonuçta devlet demokrasi yönetim biçimi temel alınarak Kürdistan'a özgürlük, Türkiye ye demokrasi, Ortadoğu ya da barış ve huzurun geleceği açığa çıkacaktır. Devletin demokratikleşmesini kapsayan öz yönetim talebine karşı yapılan tüm saldırılar, halkın iradesiyle seçilmiş belediye eş başkanlarının, yönetim kadrolarının tutuklanmasını kabul etmeyeceğimizi, gerekli tepkilerimizi demokratik bir biçimde göstereceğimizi belirtiriz."

"ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR HAMLEYE DÖNÜŞ MÜMKÜNDÜR"

Bütün sorunların şiddet ve silahla değil, ancak müzakere edilerek çözümlenmesi dışında doğru ve geçerli bir yöntemin olmadığının dünya örnekleriyle ispatlandığına dikkat çeken Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden savaş ve kaotik süreçten demokratik ve özgürlükçü bir hamleyle çıkış mümkün. Bu da ancak Dolmabahçe mutabakatı esaslarına dönmekle gerçekleşecektir. Sürecin devletin demokratikleşmesi ve halkların yararına evrilmesi için tüm kamuoyu, kurumlar, siyasi partiler, aydınlar, kadınlar ve özgürlükçü basının ortak refleksi, 'savaşa ve katliamlara hayır' talebi olmalıdır. Bunun için ortak tutum ve demokratik tepkilerimizi ahlaki ve vicdani bir sorumluluk gereği tüm halkımızla beraber hayatın her alanında vereceğimizi belirtiyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Günay: 'Öz Yönetimle Devlet Reddedilmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 3434: Bu Günlerde ne kadar da barışçı oldunuz 0 0 Yanıtla
  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement