Isparta Belediyesi, Hafta Sonunu Mesaiye Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Isparta Belediyesi, Hafta Sonunu Mesaiye Dönüştürdü

Isparta Belediyesi, Hafta Sonunu Mesaiye Dönüştürdü

Isparta Belediyesi 6 yıl önce başlatmış olduğu kırmızı kot uygulamasına hızla devam ediyor. Belediye şehrin en işlek caddelerinde hummalı bir çalışma başlattı.

28.08.2014 15:52  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir merkezindeki tüm caddeler alt yapısı tamamlanmış ve kalıcı asfalt kaplama ile donatılarak vatandaşın hizmetine sunuluyor. Belediye bu günlerde şehrin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesinde hummalı bir çalışma başlattı. Bugüne kadar göreve gelmiş hiçbir belediye başkanının cesaret edip giremediği bu cadde de çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü caddenin yeniden trafiğe açılması için gece gündüz çalışırken, bu çalışmalarına hafta sonuna da ekledi. Cadde üzerindeki esnafı da düşünen belediye yolun bir an evvel açılabilmesi için neredeyse seferber oldu. 6 ayda bitmesi gereken bu yolu 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak esnafı da büyük bir sıkıntı çekmeden sorunu çözmüş olacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydında çalışmaları heyecanla takip edenler arasındaydı. Günaydın hafta sonu Cumhuriyet caddesindeki çalışmaları yakından takip etti. Cumhuriyet caddesinde neredeyse iğne ile kazılarak hizmet götürülmeye çalışılıyor. Şehrin en işlek ve en eski caddelerinden biri olması nedeniyle alt yapıdaki hassasiyet de ona göre artıyor. Diğer kurumların altyapısına zarar vermeden, yapılan çalışmada belediye içme suyu başta olmak üzere yağmursuyu ve kanalizasyon sorunlarına da kökten çözüme kavuşturuyor.

Günaydın, "Altyapı hizmeti görmek İsteyen Isparta'ya gelsin"

Günaydın yapılan bu alt yapı çalışmalarında sona doğru gelindiğini ifade ederek, alt yapı sorunu olmayan tek ilin Isparta olacağını kaydetti.

Günaydın yaptığı açıklamada, "Bugün önemli caddelerden birinin alt yapı çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Dayanıklı sistemi çok yüksek olan korge borularla yağmur suyu hattımızı döşüyoruz. Bununla birlikte caddemiz üzerinde bulunan binalarımızın ekonomik ömrünü tamamlamış olan kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini de yeniliyoruz. Halkımız da son yıllarda şahit olmuştur ki artık yağmur suyundan evi ve işyeri su basan binamız parmakla sayılacak kadar azalmıştır. Aslında biz kalıcı asfalt kaplama çalışması yaparken bundan daha önemlisi olan alt yapı hizmetini yerine getirmiş oluyoruz. Bugün iddia ediyorum ki alt yapı sorununu çözmüş tek il olacağız.

Türkiye tarihinde yerel seçim yapılırken alt yapı hizmeti götüren belediyeler yeniden kazanamamıştır. Bunda da Isparta Belediyesi olarak bir ilki yaşıyoruz. Geçen dönem başlatmış olduğumuz alt yapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmalarından halkımız memnun olmuş ve bizi yeniden göreve getirmiştir. Bu doğrultuda Türkiye'de bir örnek teşkil etmiş oluyoruz.

Günaydın, "alt yapı sorunu ile otopark sorununu çözen tek il olacağız"

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, "şehrimizde artık altyapı sorununun sonuna doğru geldik. Bu dönem de ikinci sorunumuz olan otopark sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Projelerimiz hazır ve çok kısa süre içerisinde bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Böylece altyapı ve otopark sorununu çözen tek il olma ünvanına kavuşmuş olacağız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Isparta Belediyesi, Hafta Sonunu Mesaiye Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement