Güncelleme 2 - İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme 2 - İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 kişiden ilk etapta mahkemeye gönderilen 13 zanlının 6'sı hakkında tutuklama kararı verildi.

25.08.2016 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 kişiden ilk etapta mahkemeye gönderilen 13 zanlının 6'sı hakkında tutuklama kararı verildi. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 iş adamı ile bir gazeteci, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un savcılık sevk evrakı üzerinden tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdiği 13 şüpheliden 6'sı, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüte finansal destek sağladıkları" suçundan tutuklandı.

Aralarında, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 7 şüpheli ise, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Küçükbay başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltında

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, adlı kontrol şartıyla serbest bırakılan Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ı, başka bir soruşturma kapsamında adliyeden çıkmadan yeniden gözaltına aldı.

Küçükbay, emniyete götürüldü.

Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme 2 - İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement