Güncelleme - Fetö'ye Eleman ve Para Temin Edenleri Saatle Ödüllendirmişler - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Fetö'ye Eleman ve Para Temin Edenleri Saatle Ödüllendirmişler

Güncelleme - Fetö\'ye Eleman ve Para Temin Edenleri Saatle Ödüllendirmişler

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 20 kişiden 19'u tutuklandı.

20.03.2017 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 20 kişiden 19'u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 33 şüpheliden 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında toplam 25 kişi tutuklanmış oldu.

"F. Gülen" ibareli saat ele geçirildi

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli örgütsel dokümanlarla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in imzasının işlendiği kol saatlerinin de ele geçirildiği öğrenildi.

"F. Gülen" ibareli saatlerin, Amerika'daki yüksek derecedeki örgüt üyelerince, Türkiye'deki "abi" statüsündeki üyelere, örgüt adına yaptığı eleman ve maddi kaynak temini karşılığında ödül olarak hediye edildiği belirlendi.

Zanlılardan birinin zabıt katiplerinden sorumlu olduğu, bir diğerinin de askeri liseye alınacak öğrencilerin seçimini yaptığı, bazılarının da çevrelerine 15 Temmuz'u kastederek, "Bu ne ki? Daha neler göreceksiniz." şeklinde beyanlarda bulundukları öne sürüldü.

Olay

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce KHK ile kapatılan Silm A.Ş Özel Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptıkları belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçeleri ile İstanbul'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 13'ü kadın 33 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 13 kadından 6'sı tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları, bazılarının da örgüt elebaşının talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Fetö'ye Eleman ve Para Temin Edenleri Saatle Ödüllendirmişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement