Güncelleme - İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - İki Erkek Cesedinin Bulunması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Zanlının adliyeden çıkarılışı Bursa'da mart ayında ormanlık alanda cesedi bulunan iki kişinin katil zanlısı, jandarma bünyesinde kurulan özel ekibin takibi sonucu Kahramanmaraş'ta gizlendiği asker arkadaşının evinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

14.04.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Zanlının adliyeden çıkarılışı Bursa'da mart ayında ormanlık alanda cesedi bulunan iki kişinin katil zanlısı, jandarma bünyesinde kurulan özel ekibin takibi sonucu Kahramanmaraş'ta gizlendiği asker arkadaşının evinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, cinayetlerle ilgili 7 kişilik özel ekip oluşturarak soruşturmayı yürüten Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay günü bölgede beyaz eşya taşınan bir kamyonetin bulunduğunu belirledi. Ekipler, il genelinde yürütülen teknik incelemelerde, beyaz renkli bu kamyonetin öldürülen Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya'nın yakın arkadaşı İsa D'ye (40) ait olduğunu tespit etti.

Ekip, İsa D. ve maktullerin yakınlarıyla görüşen kişilerin telefon kayıtlarını inceledi. Bunun üzerine, İsa D'nin olay öncesi son telefon görüşmesini maktullerle yaptığı, olaydan önce silah, mermi, maske, takma sakal ve bıyık temin ettiği, olaydan sonra Y.V. adına sahte kimlik kullandığı tespitinde de bulunuldu. İsa D'nin bulunabileceği tüm adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, şüpheliye ait maske ve silahları ele geçirdi.

Söz konusu adreslerde İsa D'yi bulamayan ekipler, şüphelinin kız arkadaşının Bursa'nın İnegöl ilçesinden Kahramanmaraş'a gitmek için farklı bir isimle otobüs bileti aldığını da belirledi. Kadının Kahramanmaraş ile herhangi bir bağının olmadığını, İsa D'nin ise bu ilde sürekli irtibat halinde olduğu bir askerlik arkadaşı bulunduğu bilgilerini elde eden ekip, zanlının onun yanında saklanabileceğini ve kadının İsa D. ile buluşabileceği ihtimalini değerlendirdi.

Yolcu gibi davranan jandarma görevlileri, şüphelinin kız arkadaşının Kahramanmaraş'a gideceği otobüse bindi. Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığına da bilgi veren ekip, bu kentteki otogar ile zanlının asker arkadaşının evinin çevresinde önlem aldı. Ekip, otogarda inen kadın ile onu karşılamaya gelen İsa D'nin asker arkadaşını gözaltına aldı. İsa D. ise asker arkadaşının evinde yakalandı.

Bursa'ya getirilen İsa D'nin, ifadesinde cinayetleri işlediğini itiraf ettiği, olayda kullandığı av tüfeğini Bursa'da bir arkadaşının evinde sakladığı, Özalp ve Yalçınkaya'yı öldürdükten sonra onların üzerinden aldığı iki tabancayı ise Gemlik ilçesinde sattığını söylediği öğrenildi.

Osmangazi Jandarma Komutanlığına bağlı Doğancı Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsa D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp ile bir iş yerinde tanışıp arkadaş olduklarını belirten İsa D'nin, bir süre sonra Yalçınkaya'nın, kardeşinin cezaevinde olduğunu, işlerinin de bozulduğunu gerekçe göstererek kendisinden 24 bin lira borç aldığı ileri sürüldü.

İsa D'nin, olay günü borcu ödeyeceklerini söylemeleri üzerine Yalçınkaya ve Özalp ile buluştuğunu, onlardan birinin ateş etmesi üzerine tüfekle karşılık verdiğini ve öldüklerini görünce Kahramanmaraş'a kaçtığı iddia edildi.

Olay

Bursa'da 9 Mart'ta bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Gökçeören Villaları yakınındaki ormanlık alanda iki ceset bulmuş, silahla vurularak öldürüldükleri belirlenen bu kişilerin, Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya olduğu tespit edilmişti.

Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın geçen yıl eylül ayında merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde birer gün arayla Serhat Erkibaş ile Aşkın Kızılkaya'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı belirlenmişti.

Deniz Yalçınkaya'nın yargılandığı davanın görülmesine, Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ağabeyi ve Özalp'in öldürüldüğü gün devam edilmişti. Duruşma saatinde, Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp'in öldürüldüğü haberi gelmişti.

Güncelleme - İki Erkek Cesedinin Bulunması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement