Güncelleme - İzmir'deki Cinayet - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - İzmir'deki Cinayet

Aliağa Devlet Hasta Hastanesinde görevli polis memuru Engin K. (43) tarafından öldürülen güvenlik görevlisi Yalçın Çakar toprağa verildi.

14.09.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Devlet Hasta Hastanesinde görevli polis memuru Engin K. (43) tarafından öldürülen güvenlik görevlisi Yalçın Çakar toprağa verildi.

Çakar'ın Çiğli Devlet Hastanesi morgundan alınarak İzmir Adli Tıp Kurumuna getirilen cenazesine otopsi yapıldı.

Vücudunda 6 kurşun yarası tespit edilen Çakar'ın cenazesi, otopsisinin ardından Aliağa'nın Yenişakran Mahallesi'nden gelen yakınlarına teslim edildi.

Doktora 'Beni neden vurdu bilmiyorum' demiş

Yalçın Çakar'ın cenazesini teslim alan amcası Ahmet Çakar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin çevresinde sevilen, yardımsever ve şakacı kimliği ile tanındığını ifade etti. Yeğeninin hiç kimseyle arasında bir sorun olmadığını dile getiren Çakar, şüpheli polis memuru Engin K. ile arasında bir husumet olduğuna dair daha önceden bir duyumlarının olmadığını ifade etti.

Çakar, şöyle konuştu:

"Yalçın, hastanede diğer arkadaşlarıyla sabah akşam bir arada duruyordu. En ufak bir sorunu yoktu. Yalçın kötü bir kelime de kullanmazdı, kimseye kötü davranmazdı. Polise 'FETÖ'cü dediğine dair de bize daha önceden ve şimdi akseden bir konu yok. Biz hastanede neredeyse bütün arkadaşlarıyla konuştuk, bir sorun olduğu duyumu almadık. Olay bir dakika içinde yaşanmış ve bitmiş. Yalçın, bir dakika içinde bu polise kaç tane kelime söylemiş olabilir ki. Bu cinayeti polis tamamen tasarlayarak ve planlayarak işlemiş. Aldığımız bilgilere göre bu polis, Aliağa'ya Foça'dan 6 ay önce sürgün olarak gelmiş. Bu sürgünden dolayı psikolojisi bozuk olduğu için böyle bir saldırıda bulunmuş olabileceğini düşünüyoruz."

Çakar'ın kayınbiraderi Necati Ören de eniştesinin hiç kimseyle bir kavgasının olmadığını belirterek, "Hayata çok pozitif bakardı, kendi işini bırakır, herkesin işine koşuştururdu. Bir arkadaşım bize haber verip 'Yalçın silahla vuruldu' dediğinde 'Bir trafik kazası olabilir, bir iş kazası olabilir' dedim. Böyle silahla vurulacağı hiç aklıma gelmezdi. Hiçbir problem bize aksettirmedi. Ambulans doktoruna da 'Beni niye vurdu, ben ona ne yaptım' demiş." şeklinde konuştu.

Hastanede tören düzenlendi

Çakar için çalıştığı Aliağa Devlet Hastanesinde tören düzenlendi. Törene çocukları Selinay ve Yılmaz'la birlikte katılan Çakar'ın eşi Sezen Çakar, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Yenişakran Mahallesindeki Bölük Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaza İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Salim İdris Keleşoğlu ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Burada baba Yılmaz Çakar'a başsağlığı dileyen Uzunkaya, acılı ailenin yanında olduklarını belirterek adaletin tecelli etmesi için gereken herşeyin yapılacağını dile getirdi.

Baba Çakar da Uzunkaya'ya adalete güvendiğini ifade ederek, oğlunun karıncayı bile incitemeyecek bir yapısının olduğunu, yardımseverliğini ilçede görev yapan polislerin de yakından bildiğini söyledi.

Cenaze, Yukarı Şakran Mezarlığında toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Çakar'ın 10 yıldır Aliağa Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, Yalçın Çakar'ı vuran polis memuru Engin K.'nın ise yaklaşık 6 ay önce Aliağa ilçe emniyet müdürlüğüne atandığı ve hastanede çalışmaya başladığı öğrenildi.

Görgü tanıkları, olay günü acil serviste görevli Çakar'ın yanına polis memuru Engin K.'nin gelerek konuşmak istediğini söylediği, daha sonra Çakar'ın da Engin K.'nın omzuna elini dostane şekilde atarak odaya girdiğini, kısa süre sonra ise silah seslerinin duyulduğunu belirtti.

Dışarı çıkan Engin K.'nin kendisine zimmetli polis telsizinin mandalına basarak, Yalçın Çakar'ı vurduğunu söylediği, kendisini almaya gelen polis ekibine silahını vererek teslim olduğu ifade edildi.

Çakar ve Engin K'nin burada samimi arkadaş oldukları, olay günü de sabah hastanede birlikte kahvaltı yaptıkları belirtildi.

Zanlı polis memurunun, sağlık kontrolü için hastaneye getirildiğinde acil servis çalışanlarından ve güvenlik görevlilerinden özür dileyerek sorunları nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğunu savunduğu, "Kime denk gelseydi onu vuracaktım, hakkınızı helal edin" dediği belirtildi.

'FETÖ'cü dedi' iddiası

Öte yandan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı da cinayeti çok yönlü soruşturuyor. Olaydan sonra hastanedeki diğer polislere teslim olan polis memuru Engin K.'nın verdiği ilk ifadede, "Kendisine daha önce birkaç defa 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi dediği için konuşmak amacıyla Çakar'ı odasına çağırdığını, 'Bana neden FETÖ'cü diyorsun' diye sorduğu sırada da sinirlerine hakim olamayarak silahını ateşlediğini, bu sırada kaç el ateş ettiğini bilmediğini ve yaşananlar için pişman olduğunu" söylediği öğrenildi.

Ambulans doktorunun da polise verdiği ifade de silahla yaralandıktan sonra ambulansa alınan Yalçın Çakar'ın bilincinin yerinde olduğunu söylediği, bu sırada konuşan Çakar'ın "Ben FETÖ'cü değilim diyerek bana ateş etti. Beni niye vurdu anlamadım" sözlerini aktardığı öğrenildi.

Aliağa ilçesinde dün meydana gelen olayda Aliağa Devlet Hastanesinde görevli polis Memuru Engin K. aynı hastanenin güvenlik görevlisi Yalçın Çakar'ı silahla ağır yaralamış, Çiğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çakar, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - İzmir'deki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement