Güncelleme - Kocaeli'de Camiden "Sakal-ı Şerif" Çalındı - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Kocaeli'de Camiden "Sakal-ı Şerif" Çalındı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir camiden "Sakal-ı Şerif" çalındı.

22.06.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir camiden "Sakal-ı Şerif" çalındı.

Ramazan ayı nedeniyle Değirmendere Yalı Camisi'nde ziyarete açılacak "Sakal-ı Şerif"in, gece geç saatlerde cami görevlilerince yapılan kontrolde, muhafaza edildiği belirtilen kilitli kutuda olmadığı anlaşıldı.

İhbar üzerine, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekten çok üzgün olduklarını belirtti. Böyle bir olayın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizin kutsal emaneti Yalı Camimizde uzun yıllardan beri muhafaza ediliyor. Önceki gün yaşanan bu olay, bizleri gerçekten çok üzmüştür. Yani Peygamber Efendimizin kutsal emanetine nasıl bir değer biçecekler, bunu da anlamış değilim. Bizim tek dileğimiz kutsal emanetin yerine getirilmesidir. Konuyla ilgili adli soruşturma ve kapsamlı araştırmalar başlatıldı."

Cami imamı Hikmet Akça da Sakal-ı Şerif'in, caminin minberinde uzun yıllardan beri muhafaza edildiğini aktardı.

Sakal-ı Şerif'in sadece Kadir Gecelerinde vatandaşların görmesi için yerinden çıkarıldığını kaydeden Akça, "Bu yıl da Kadir Gecesinde halkımızın görmesi için yerinden çıkarmak için hazırlıkları yaptık. Ben önceki akşam yatsı namazında camiye geldiğimde Peygamber Efendimizin kutsal emaneti Sakal-ı Şerif'in muhafaza edildiği minberin kapısını açık gördüm. Hemen kutsal emanete baktım, yerinde olmayınca polise haber verdim." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Kocaeli'de Camiden 'Sakal-ı Şerif' Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement