Güncelleme - Lice Kırsalında Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Lice Kırsalında Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.

23.04.2016 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.

Lice Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla terör örgütü mensuplarına yönelik ilçe kırsalında operasyon düzenleneceği belirtildi.

İlçeye bağlı Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri açısından yasağa uymalarının önem taşıdığı bildirildi.

Açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

Bölgeye çok sayıda asker sevk edildi

Lice kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

İlçeye bağlı Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğunun İHA'larla tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon düzenlendi. Operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları da teröristlerin bulunduğu alanları ve muhtemel kaçış güzergahlarını vurdu.

Bölgede operasyon sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Lice Kırsalında Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement