İş Adamı Gibi Giyinmiş! Şanlıurfa'da Öldürülen Teröristin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

İş Adamı Gibi Giyinmiş! Şanlıurfa'da Öldürülen Teröristin Kimliği Belli Oldu

Şanlıurfa'da durdurulan araçtan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada öldürülen teröristin Cüneyt Aydar olduğu ortaya çıktı. Terörist yakalanmamak için iş adamı gibi giyinmiş.

10.05.2016 17:02  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da patlayıcı olduğu değerlendirilen otomobili durdurmak isteyen güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, bir terörist ölü ele geçirildi, bir terörist de yaralı olarak yakalandı. Öldürülen teröristin Siirt nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu "Herokol" kod adlı Cüneyt Aydar olduğu bildirildi.

Aydar'ın yol kontrollerinde yakalanmamak için kendisine iş adamı görüntüsü verdiği, bundan dolayı da takım elbise giyerek otomobilin sağ arka koltuğuna oturduğu öğrenildi.

AKTÜTÜN SALDIRISININ FAİLİ!

Öldürülen PKK'lı teröristin Yüksekova'da bir polis ile bir uzman çavuşu şehit ettiği ve 2008 yılında ise Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyı organize ettiği öğrenildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Diyarbakır istikametinden gelen bir otomobili durdurmak istedi.

"DUR" İKAZINA UYMADI

"Dur" ikazına uymayan araç, Şanlıurfa merkeze doğru kaçmaya başladı.

Kabahaydar Mahallesi yakınlarında barikat kuran güvenlik güçlerine araçtan ateş açılması sonucu çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü, bir terörist yaralı ele geçirildi.

Bomba imha ekiplerinin incelemelerinin ardından otomobil çekiciyle merkeze götürüldü.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Diyarbakır istikametinden gelen 72 EP 364 plakalı aracın şüphe üzerine durdurulmak istendiği, bunun üzerine kaçmaya başlayan araçtakilerin yola atılan kapanı geçerek, polislere ateş açtığı belirtildi.

AKTÜTÜN SALDIRISINA KATILMIŞ

Aracın durdurulmasının ardından çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, ölü ele geçirilen teröristin Siirt nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu "Herokol" kod adlı Cüneyt Aydar olduğu bildirildi.

Terörist Aydar'ın 2003 yılında dağ kadrosuna katıldığı, 2007'deki Dağlıca ve 2008'deki Aktütün Karakolu saldırılarına katıldığı belirtilen açıklamada, "2009 yılında Yüksekova'da bir polisi şehit etmiş, 2008 yılında da Yüksekova'da korucuyu kaçırıp şehit etmiş, 2010 yılında da Yüksekova'da uzman çavuşumuzu şehit etmiştir. Örgütün Zağros sahası Çarçela taburunda görevli olan terörist, Yüksekova'da örgüt adına para toplanmasından da sorumludur." ifadesi kullanıldı.

BİR TERÖRİST YARALI YAKALANDI

PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa'da eylem yapmak için geldikleri kaydedilen açıklamada, teröristlerin bulunduğu araçta çok sayıda el bombası, mühimmat ve silah ele geçirildiği bildirildi.

Yaralı ele geçirilen terörist İsmail Kaya'nın da Aydar'ın şoförlüğünü yaptığı belirtildi.

Bu arada ölü ele geçirilen teröristin, yol kontrollerinde yakalanmamak için kendisine iş adamı görüntüsü verdiği, bundan dolayı da takım elbise giyerek otomobilin sağ arka koltuğuna oturduğu öğrenildi.

İş Adamı Gibi Giyinmiş! Şanlıurfa\'da Öldürülen Teröristin Kimliği Belli Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Adamı Gibi Giyinmiş! Şanlıurfa'da Öldürülen Teröristin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ruscu acem: Bir pislik eksilmiş ama tedbir lazım bir taraftan da yeni pislikleri türetiyor hdpliler 47 2 Yanıtla
  • Can: Ne iş adamı hepsi yabancı güçlere taşaronluk yapıyorlar. 46 1 Yanıtla
  • TC VATANDAŞI: ÖLDÜRÜN BÜTÜN PİSLİKLER BU MİLLET HAK ETMİYOR 24 1 Yanıtla
  • Urfalı: haketmis. 19 3 Yanıtla
  • VUR VUR VUR...: ottan eroinden kazandıklarıyla aldıkları araçlar, nahlet olası maymunlar. 17 2 Yanıtla
  • Hakkı: Gebermiş şöferi neden yaşıyor gebertin onuda 14 3 Yanıtla
  • Trbz10: Ya Rabbim! Hainlerin belasını tez zamanda ver, yetimlerin, dulların gözü yaşlı ana baba ve yakınların duaları hürmetine dünyada ve ahirette kahret hainleri ve dış efendilerini Allahım 15 1 Yanıtla
  • ZENGİN KÜRT: BOŞU BOŞUNA GEBERDİLER NEYSE BEN Bİ BİRA DAHA AÇIYIM HATUNLAR GELMEDEN 10 5 Yanıtla
  • Şeyhmus: Pkkya Haraç verenler ihbar etmiştir. Batman plakalı araç dikkat etmek lazım 12 3 Yanıtla
  • 5rte bilal: cumhur başkanımız ve ailesi askeri ve polisi nekadar çok sevdikleri bir kaz daha anlaşıldı düğün davetiyelerinde askere ve polise bağış yapmaları istendi biz de bu aileyi gözetip koruyalım onları desteklmekten asla vazgeçmeyelim 6 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü
    17:53 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Halil Lagumdzija ile bir araya geldi. Tunç, görüşmenin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Sadık Babür Girgin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve anı defterini imzaladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı
    17:51 İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşiminde MHP ve BBP ayrı grup kurma kararlarını açıkladılar. AK Parti kadrolarından olan 5 meclis üyesi MHP grubuna geçerken 2 meclis üyesi de BBP grubunu kurdu.

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.


Advertisement