Günde Beş Kadın Katlediliyor - Son Dakika
Güncel

Günde Beş Kadın Katlediliyor

Günde Beş Kadın Katlediliyor

Şanlıurfa'da KESK Dönem Sözcüsü Leyle Sezer, ülke genelinde günde ortalama beş kadının öldürüldüğünü söyledi.

26.11.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle KESK Dönem Sözcüsü Leyle Sezer, yaptığı açıklamada ülke genelinde günde ortalama beş kadının öldürüldüğünü belirtti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Nedeniyle, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şanlıurfa şubesi dönem sözcüsü ve Büro Ekmeçileri Sendikası (BES) Şanlıurfa Eşbaşkanı Leyla Sezer Eğitim-Sen şube binasında basın açıklaması yaptı.

'ŞİDDETİN KAYNAĞI DEĞİŞMİYOR'

Kadına yönelik şiddetin yüz yıllardır değişmediğini kaydeden Leyla Sezer, kadınların hala sömürüldüğünü savundu. Sezer, "Dünyanın her yerinde kadınlar hala sömürülüyor. Baskı ve şiddete maruz kalıyor, tecavüze uğruyor, katlediliyorlar Kadınların rengi, dili, yaşadıkları coğrafya değişiyor ama uğradıkları şiddetin kaynağı değişmiyor Kadınlara yönelik her türlü şiddet, tek tek bireylerin kendi çıkmazlarından, geriliklerinden kaynaklanmıyor Bilakis, erkek egemen sistemin kendisi bu şiddeti bin yıllardır yeniden üretiyor." dedi

'ERKEK-DEVLET ŞİDDETİYLE KATLEDİLİYORUZ'

Her gün yaklaşık beş kadının katledildiğini dile getiren Sezer, bunu sebebinin erkek devlet şiddetiyle olduğunu, bu katliamların devletin yanlış politikaları nedeniyle şiddetle yüz yüze kaldıklarını iddia etti. Kadın tecavüz ve cinsel istismara da maruz kaldığını kaydeden Sezer, "Her gün yaklaşık beş kadın katlediliyor. Her yıl yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. Yanı başımızdaki kadını korumaya çalıştığımız için, yemeği tuzsuz yaptığımız için, boşanmak istediğimiz için, aşklarına karşılık vermediğimiz için, barışmayı reddettiğimiz için, sadece kadın olduğumuz için, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğimiz farklı olduğu için şiddete maruz kalıyor, katlediliyoruz. Evimizde, kapımızın önünde, işyerimizde, sokakta, mecliste, kısacası yaşamın her alanında erkek-devlet şiddetiyle yüz yüze kalıyoruz.

Eril akla göre işleyen devlet kurumları kadına yönelik şiddete karşı önlem almak bir yana, cinsiyetçi söylem ve pratiklerle bu şiddete zemin hazırlamakta ve suça ortak olmaktadırlar." diye konuştu

'YAŞAMI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

AK Parti'nin kadın düşmanlığı politikalarına hız kesmeden devam ettiğini ileri süren Sezer, 7 Haziran seçimleri öncesi başlanan yeni savaş konseptinin kadınlara ve bir arada yaşayan haklara karabasan gibi çöktüğünü savundu. Sezer, "13 yıllık cinsiyetçi pratiğiyle, kadınları sosyal, siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşamdan koparmaya çalışan AKP iktidarı, kadın düşmanı politikalarına hız kesmeden devam ediyor. AKP hükümetinin 7 Haziran seçimleri Öncesi başlattığı yeni savaş konsepti kadınların ve bir arada yaşayan halkaların üzerine karabasan gibi çökmüştür. Kürt sorununun çözümünde yeniden çatışma ve şiddetin dayatıldığı haziran ayından bu yana yüzlerce insan hayatını kaybetmiş, binlerce kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Kürt illerinde yeniden devreye konulan OHAL uygulamaları ile yaşam alanları abluka altına alındı.1 Kasım seçimlerinin hemen akabinde 657 sayılı yasada değişiklik yapılarak tamamen ortadan kaldın İmasının gündeme getirilmesi tesadüf değildir." şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement