Gündem / 01 Şubat 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 01 Şubat 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Kahraman Başkomutan Bernardo O'Higgins anıtına çelenk bırakacak.

01.02.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Kahraman Başkomutan Bernardo O'Higgins anıtına çelenk bırakacak.

Erdoğan, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet tarafından resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından anlaşmalar imzalanacak, ortak basın toplantısı düzenlenecek.

BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nda (ECLAC) verilecek konferansa katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Şili diplomatik ilişkilerinin 90'ıncı yılı münasebetiyle düzenlenen konser ve resepsiyona iştirak edecek.

(Santiago) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Almanya Federal Cumhuriyeti Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı Matthias Robler'i kabul edecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek, ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/13.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Makedonya'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ile görüşecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- HDP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partinin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan görüşmeler kapsamında, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, rejim heyeti ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi ile ayrı ayrı görüşecek

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü) 3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ile Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketinin Koordinatörü Amr Ali aleyhinde anayasanın uygulanmasını engellemek, şiddete teşvik ve yasa dışı örgüte üye olma suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu, Medipol Başakşehir- Büyükçekmece Tepecikspor ve Trabzonspor- Akhisar Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/18.00/Trabzon/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 16. haftanın son maçında Torku Konyaspor ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

(Konya/18.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta İstanbulspor-Bandırmaspor maçı oynanacak.

(İstanbul/13.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement