Gündem / 1 Mart 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 1 Mart 2014

ANADOLU AJANSI.

01.03.2014 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli Valiliğini ziyaret edecek ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuşacak. Başbakan Erdoğan, Özay Gönlüm Meydanı'nda halka seslenecek ve Denizli Valiliğini ziyaret edecek.

(Kırklareli/12.00/12.30/Denizli/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ve Gökdere meydanlarında düzenlenen mitinglerde halka seslenecek.

(Yalova/13.00/Bursa/16.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar'da 57 tesisin toplu açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti çerçevesinde gittiği Ukrayna'da, görüşmelerde bulunacak.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisinin şubat ayına ilişkin ihracat rakamlarını açıklayacağı toplantıya katılacak.

(Denizli/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışmasını izleyecek.

Eker, Fatih Aile Destek Merkezi ile Yenişehir AK Parti ilçe teşkilatı seçim bürosu açılışına ve çiftçilere traktör dağıtım törenine katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Diyarbakır/10.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batman'da Valiliği, esnafı ve seçim bürosunu ziyaret edecek.

Daha sonra Diyarbakır'a geçecek Bakan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının törenine katılacak, Valilik, İç Kale, Hazreti Süleyman Camii ve Ulu Camii'yi ziyaret edecek.

Hasan Paşa Han'da vatandaşlarla bir araya gelecek Ala, Yenişehir seçim bürosu açılışına katılacak.

(Batman/11.00-12.30/Diyarbakır/15.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti seçim koordinasyon merkezi ile Karakoçan ilçesini ziyaret edecek.

(Elazığ/13.45/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda konuşacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek.

Bakan Eroğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra,  il merkeziyle Gazipaşa'da toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Mahmutlar'da seçim bürosu açılışı yapacak

(Antalya/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Antakya Kavşit Bölgesi Spor ve Sağlık Kompleksi Yolu ile İskenderun OSB Köprülü Kavşağı temel atma ve 25. Vergi Haftası ödül törenlerine katılacak.

(Hatay/15.00/16.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı ilçelerde ziyaretlerde bulunacak ve seçim iletişim merkezlerinin açılış törenlerine katılacak, belediyeyi ziyaret edecek, Milli Kuvvetler Caddesi'nin açılışını yapacak.

(Balıkesir/12.00-20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle Kolin Otel'de toplantı yapacak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve teşkilat mensuplarıyla Çanakkale Ticaret Odasında bir araya gelecek.

(Çanakkale/17.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Mihalıççık ilçe teşkilatı, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, esnafı ziyaret edecek, ilçe seçim bürosunun açılışına ve mitinge katılacak.

Yunusemre beldesini, Kayıköyü köyünü, Alpu ilçesinde esnafı ziyaret edecek Soylu, mitinge ve Alpu ilçe seçim bürosu açılışına iştirak edecek.

Bahçecik köyünü ve Osmaniye beldesini ziyaret edecek Soylu, Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının ortaklaşa yaptırdığı,  "Hasan Polatkan Kültür Merkezi"nin açılışına katılacak.

(Eskişehir/09.10-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım toplantısı ile çeşitli etkinliklere katılacak.

(Adıyaman/09.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Alibeyköy'de esnaf ziyaretinde bulunacak, Kağıthane'de seçim irtibat bürosu açılışına katılacak.

(İstanbul/13.00/15.30) (Fotoğraflı)

15- TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da, yeni hükümetin kurulma süreci, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

Askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanık hakkında "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın altıncı duruşması yapılacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna ile gerginliğin tırmandığı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, "1-7 Mart Muhasebe Haftası" dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftaya Kardemir Karabükspor- Gaziantepspor, Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Eskişehirspor- Kasımpaşa maçlarıyla devam edilecek.

(Karabük/16.00/İstanbul/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası yarı final rövanş maçında deplasmanda Azerbaycan temsilcisi Azeryol Bakü ile karşılaşacak.

(Bakü/15.00) (Fotoğraflı)

3- Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Challenge Kupası yarı final rövanş maçında deplasmanda Fransa temsilcisi Nantes ile karşı karşıya gelecek.

(Nantes/21.00)

4- Beko Basketbol Ligi'nde 20. hafta 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 22. haftaya dahil 4 maç yapılacak. (Fotoğraflı)

5- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde 19. hafta 4 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 22. haftaya dahil 6 maç oynanacak.

7- PTT 1. Lig'de 28. hafta Fethiyespor- Orduspor, Adana Demirspor- Adanaspor maçlarıyla başlayacak.

(Fethiye/14.00/Adana/19.00) (Fotoğraflı)

Spor Toto 3. Lig'de 24. haftanın ilk maçında 2. Grup'ta Düzyurtspor ile Erzurum Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/13.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 1 Mart 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement