Gündem / 10 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 10 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika ve Almanya'da düzenlenecek Gençlik Buluşması Etkinliklerine katılacak.

10.05.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika ve Almanya'da düzenlenecek Gençlik Buluşması Etkinliklerine katılacak.

(Hasselt/Karlsruhe) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Parlamento Başkanları 2. Zirvesi'ne katılmak üzere Portekiz'e gidecek.

(Ankara)

3 - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da düzenlenecek mitingde konuşacak ve Valiliği ziyaret edecek. Adana mitinginde halka hitap edecek Davutoğlu, Valilik ziyaretinde bulunacak.

(Şanlıurfa/14.00/15.00/Adana/17.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Abide Meydanı ve Anıt Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

(Çorum/14.30/Amasya/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anneler Günü dolayısıyla 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edecek. Uluslararası Aile Film Festivali'ne katılacak.

(Ankara/10.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Geleceğin Hava Araçları Tasarımı Gösteri Uçuşları ve Ödül Töreni'ne katılacak. Engelli anneleriyle bir araya gelecek Işık, SEKA Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ni izleyecek.

(İstanbul/11.00/İzmit/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin- Elbistan A Santrali Doğalgaz sözleşmesinin imza törenine katılacak, Afşin-Elbistan A Santrali personeliyle öğle yemeğinde bir araya gelecek. Afşin İçme Suyu Şehir Şebekesi ve İhale Hattı Projesi ile Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenlerini ve Elbistan Gençlik Merkezi açılış törenine katılacak Yıldız, AK Parti Gençlik Kolları futbol turnuvasını izleyecek.

(Kahramanmaraş/11.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekinciler Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek, Anneler Günü etkinliğine ve seçim bürosu açılışına katılacak.

(Diyarbakır/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5 - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda buluşacak, "Ahlatlılar, Adilcevazlılar ve Düzağaçlılar Pikniği" ile "Dinarlılar ve Nuhlular Pikniği"ne katılacak.

(İzmir/09.30/11.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6 - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Anneler Günü, Ebeler ve Hemşireler Haftası yürüyüşüne katılacak.

-Müezzinoğlu, Anneler Günü yürüyüşünün ardından AK Parti seçim bürosunun açılışını yapacak, Bor Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunacak, Çiftehan Termal Tesisi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(Amasya/10.30/11.00/11.30/Niğde/15.30/16.00/17.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince İstasyon Meydanı ve Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

(Aydın/13.00/Denizli/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8 - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, işadamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. Bayramtepe Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak.

(İstanbul/10.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9 - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Çorlu Heykel Meydanı'nda düzenlenecek mitingine katılacak.

(Tekirdağ/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, STK temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, partisinin İl Kadın Kollarının düzenlediği Anneler Günü programına ve Çerkezköy Sandık Kurulu Eğitim Toplantısı'na katılacak, akşam yemeğinde Çorlu'daki dernek temsilcileriyle buluşacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Tekirdağ/10.00/14.00/16.45/20.00) (Fotoğraflı)

11 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıya, Acısu Şenlikleri'ne ve Ortahisar ilçesi Kalkınma Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışına katılacak.

(Trabzon/10.00/12.30/19.30) (Fotoğraflı)

12 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Yenimahalle'de bazı kıraathanelerde vatandaşlarla bir araya gelecek. Batıkent ve Beypazarı'nda düzenlenen konserlere katılacak.

(Ankara/14.30/18.00/19.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1 - Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler ve yansımaları takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

- 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

2- Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın cenazesi, Levent Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1 - Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, İsviçre'nin Zürih kentindeki Saal Spor Salonu'nda üçüncülük ve final maçlarıyla sona erecek.

Final maçında Eczacıbaşı VitrA, Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaşacak. Üçüncülük maçında ise Brezilya ekibi Rexona Ades ile ev sahibi İsviçre temsilcisi Volero Zürih karşı karşıya gelecek.

(Zürih/13.30/16.00)

2 - Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta, Çaykur Rizespor- Trabzonspor, Beşiktaş- Gaziantepspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Rize/16.00/Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - PTT 1. Lig'de 32. haftaya 6 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

4 - Spor Toto 3. Lig'de normal sezonun son hafta maçları yapılacak.

5 - Erkekler Hentbol Süper Lig'de play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Nilüfer Belediyespor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Beşiktaş Mogaz-Amasya Taşova YİBO karşı karşıya gelecek.

(Bursa/15.00/İstanbul/19.00)

Erkekler Hentbol Süper Lig'de play-out 6. hafta maçları yapılacak.

6 - Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı İspanya Grand Prix'si koşulacak.

(Barcelona/15.00)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement