Gündem / 13 Ekim 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 13 Ekim 2016

Gündem / 13 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

13.10.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen ve SESRIC organizasyonuyla CVK Park Bosphorus Otel'de düzenlenen "İslam Dünyasında Sendikacılık" sempozyumu ile Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Tokat Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Tokat/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ Belediyesince düzenlenen şehitleri anma ve şehit yakınlarına verilecek evlerin anahtar teslim törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bor ilçesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışına katılacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek.

(Niğde/14.00/16.45/17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 25. UFRAD Uluslararası Franchising Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretlerde bulunacak, Kars-Digor- Tuzluca Bölünmüş Yolu temel atma törenine katılacak, Sarıkamış Şehitler Meydanı açılış törenine iştirak edecek.

(Kars/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 23. Dünya Enerji Kongresi'nde son gün

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nin son gününde, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, basın toplantısı düzenleyecek ve "Doğu Akdeniz" konulu oturumda konuşacak.

Kongrenin, Afrika'ya ayrılan son gün oturumlarında Afrika ülkelerinin enerji bakanları da konuşmacı olarak yer alacak.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin kapanış seremonisi gerçekleştirilecek.

(İstanbul/12.00/14.15/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi mevkidaşı Adil el-Cübeyr ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Al-Yamamah Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edilecek, Türkiye- Körfez İşbirliği Konseyi Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'na katılacak.

Çavuşoğlu, toplantının ardından ortak basın toplantısına iştirak edecek.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Akıncı ve Anastasiadis ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yunan hükümetinin ana ortağı SYRIZA Partisi'nin 2. olağan kongresi başlayacak.

Kongrenin açılışına, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet katılacak.

(Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- BM Genel Kurulu'nda Antonio Guterres'in BM Genel Sekreteri seçilmesi için oylama yapılacak. Guterres, oyların üçte ikisini alması durumunda BM'nin 9. Genel Sekreteri olacak.

(New York)

5- Lübnan'da Anadolu Ajansı ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ortaklığında "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'de Demokrasi Zaferi" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlenecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın cenazesi, Süleymaniye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilecek. Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim açıklanacak.

(Stockholm)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi ilk haftasında 3 maç oynanacak.

Galatasaray Odeabank, İstanbul'da CSKA Moskova ile Darüşşafaka Doğuş ise deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Belgrad/22.00) (Fotoğraflı)

2- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme rövanşında Chevakata- Canik Belediyespor ve İstanbul Üniversitesi-Yakın Doğu Üniversitesi maçları yapılacak.

(Vologda/İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Kültür hayatına yeni müzeler kazandırılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıl sonuna kadar, aralarında yenilenenlerin de olduğu 7 müzeyi daha sanatseverlerin hizmetine sunacak

Bu kapsamda yenilenen Bartın Amasra Müzesi, Edirne Müzesi, Malatya Beşkonaklar Müze Evi, Mardin Müzesi ile yeni hayata geçirilen Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adana Evi, Zonguldak Maden Müzesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi açılışa hazır hale getirildi

(Yıldız Aktaş/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement