Gündem / 13 Mart 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 13 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

13.03.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

Erdoğan, MEMUR-SEN tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" adlı programa katılacak.

- İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'un güven mektuplarını sunacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

(Ankara/18.00/14.00/15.30/16.15/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala'yı kabul edecek.

(TBMM/16.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palasta, Suriye Ulusal Koalisyonu ve geçici hükümet üyeleriyle görüşecek, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu genel merkezine ziyarette bulunacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, "Türkiye Diyanet Vakfı 40. Yıl Programı İyilik Ödülleri" törenine katılacak.

(Ankara/10.30/14.00/16.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışına katılıyor.

(Bursa)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'e refakati kapsamında, Zorlu Center'daki Macar milli günü resepsiyonunda ve Boganyi Piyanosu'nun dünya prömiyerinde yer alacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yle baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Çavuşoğlu ve Poposki, anlaşma imzalayacak ve basın toplantısı yapacak.

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca Suriye Demokratik İlerici Kürt Partisi Genel Sekreteri Abdülkerim Beşar'ı kabul edecek ve Afganistan Dışişleri Bakanı Selahuttin Rabbani'yle görüşecek, Latin Amerika ülkelerinin büyükelçileri ile yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/10.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlim Derneğinin düzenlediği Özay Gönlüm Gecesi'nde yer alacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ, Socar ve BP arasındaki TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması'nın imza törenine katılacak.

(Ankara/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çözüm Süreci'ne sivil toplum desteği sağlamak için İstanbul'dan Diyarbakır'a giden "Barış Treni"ni Ankara Garı'nda ziyaret edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği "100.yılında Çanakkale Zaferi Sempozyumu"nun açılış töreni ve Şadan Kalkavan'ın Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kılınacak cenaze namazına katılacak. Müezzinoğlu,"Sıhhiye 1915" etkinliği ödül töreninde yer alacak.

(İstanbul- Çanakkale/09: 30/ 12: 30/ 18: 00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM'den

Genel Kurulda, Anayasa Mahkemesine üye seçilecek, HDP'nin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesi görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti'nin siyasi partilerin "temelli" kapatılması hükmünü kaldıran Anayasa değişikliği teklifi ele alınacak.

(15.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas eden ve "Aile Paketi"nde yer alan bazı düzenlemeleri de içeren "torba" kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(14.15)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Ocak ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini ve Mart ayı beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin sanayi ciro endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta, Bursaspor- Balıkesirspor ve Torku Konyaspor- Kasımpaşa maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/Konya/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi F Grubu 10. haftasında, Anadolu Efes, Rusya'nın CSKA Moskova, Fenerbahçe Ülker, Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Moskova/19.00/Atina/21.45) (Fotoğraflı)

3- Futbolda, PTT 1. Lig'de 24. haftanın açılış maçında, Şanlıurfaspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/19.00) (Fotoğraflı)

4- Futbolda, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 30, Kırmızı Grup'ta 27. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement