Gündem / 13 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 13 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak.

13.05.2015 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Başbakan Edi Rama, Meclis Başkanı İlir Meta, ana muhalefetteki Arnavutluk Demokrat Partisi lideri Lulzim Başa, Adalet Entegrasyon ve Birlik Partisi Başkanı Shpetim Idrizi ile görüşecek.

Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ile Tiran Namazgah Camisi'nin temel atma törenine katılacak, ardından Preza Cami'nin açılışını yapacak. Erdoğan mevkidaşı ile Türkiye Arnavutluk Ortak İş Forumu'na da iştirak edecek.

Erdoğan'ın Arnavutluk'taki programlarına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

(Tiran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Romanya Sayıştay Başkanı Nicolae Vacaroiu'yu kabul edecek.

(TBMM/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya Susesi Otel'de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ayrı ayrı kabul edecek ve NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşma yapacak.

AK Parti Kütahya mitingine katılacak Davutoğlu, daha sonra valiliği ziyaret edecek.

Davutoğlu, Uşak Valiliği'ni ziyaret edecek ve AK Parti'nin Uşak mitingine katılacak.

Denizli Valiliği'ni ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin Denizli mitinginde halka seslenecek.

(Antalya/09.30/10.45/11.00/Kütahya/12.30/13.30/Uşak/14.30/15.00/Denizli/16.40/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in ilçelerinde halka hitap edecek, Zeynel Abidin Türbesi ziyaretinden sonra Karaman'a geçerek, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Mersin/10.00-15.30/Karaman/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu biten Ulu Cami'nin 2. kısmının açılışını yapacak, Kristal Park'ta kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.15/Batman/14.30)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Saraybosna İş Forumu ve 6. Uluslararası Yatırım Konferansı ile "Yeni Dönem Türkiyesi'nin Ekonomik Veri Altyapısı" konulu Bab-ı Ali Toplantısına katılacak.

(Saraybosna/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ve Lonca Web Portalı Tanıtım Toplantısı ile Kocaeli Karayolları Toplu Kavşak ve Yol Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00-Kocaeli/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, İzlanda Dışişleri Bakanı Gunnar Bragı Sveinsson, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruchashvili ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(Antalya/12.30/13.00/15.30/17.00/17.30/18.00/19.15/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Asarcık seçim koordinasyon merkezini ve esnafı ziyaret edecek. Kılıç, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve belediye meclis üyelerinin yer alacağı öğle yemeğinin ardından, Kurtuluş yolunda düzenlenecek Ahilik Haftası programına katılacak.

(Samsun/11.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 18 Mart Üniversitesi Hasan Mevsuf Spor Salonu'nda düzenlenecek, " Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" temalı, "9'uncu Uluslararası Robot Yarışması" açılış törenine katılacak, Şehitliği ziyaret edecek.

(Çanakkale/10.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı'da halka hitap edecek ve belediye başkanlığını ziyaret edecek. Daha sonra İzmir'e geçecek Eroğlu, burada Karareis Barajı temel atma törenine katılacak.

(Afyonkarahisar-İzmir/11.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abide, Anıt ve Cumhuriyet meydanlarında düzenlecek mitinglerde konuşacak.

(Çorum/12.00/Amasya/15.00/Tokat/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- HDP'de,  Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Van'da cenaze töreni ile kadın toplantısına katılacak

(İstanbul/11.00/16.00/17.30/Van/10.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, okul aile birlikleri ve sınıf anneleri ile bir araya gelecek, Sivaslılar Buluşması'na katılacak.

(İstanbul/10.30/14.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, OSTİM İvedik Sanayi Sitesi çalışanlarıyla kahvaltı yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Sultanbeyli Genç İşadamları Derneği (SUGİAD) üyeleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun başlattığı 5 günlük insani ateşkes ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1-TÜİK, mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistikleri ile sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç "Yükseköğretimin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler için Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi Raporu"nun tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler çeşitli etkinliklerle anılacak.

(Manisa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Tekvando Şampiyonası Rusya'da devam ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde Türk Milli Takımı'ndan kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile erkekler 74 kiloda Berkay Akyol tatamiye çıkacak.

(Chelyabinsk) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid ile Juventus karşı karşıya gelecek.

(Madrid/21.45) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor- Bursaspor, Fenerbahçe-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor- Çaykur Rizespor maçları oynanacak.

(Trabzon/16.45/İstanbul/Gaziantep/19.45) (Fotoğraflı)

4- İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda milli tenisçi Marsel İlhan, ikinci tur maçında İspanyol raket Rafael Nadal ile karşı karşıya gelecek.

(Roma) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement