Gündem / 15 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 15 Ekim 2014

Gündem / 15 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

15.10.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getirecek engelli vatandaşlar ile MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin DoğanÇankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/16.00/16.45)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyelerini ve Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karadeniz bölgesi milletvekilleriyle biraraya gelecek.

İçişleri Bakanlığı bilgilendirme toplantısına iştirak edecek olan Davutoğlu, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'yı kabul edecek, ayrıca Çözüm Süreci toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/14.30/17.45/18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valilik, belediye ve rektörlük ziyareti ile akademik yıl açılış programı, fahri doktora berat takdimi, kreş açılışı ve AK Parti il danışma meclisi toplantısına katılacak.

(Adıyaman/10.15-15.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Mövenpick Otel'de bakanlığın engelli vatandaşlara "iş koçluğu" projesinin tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile ayrı ayrı görüşecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye- Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı Programı'na katılacak.

(Ankara/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, En Az Gelişmiş Ülkeler Grubu'nun BM daimi temsilcileri ile bir araya gelecek, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği tarafından BMGK adaylığı dolayısıyla verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşecek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) organizasyonu ile Türk işadamları ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Almanya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SETA Vakfı tarafından düzenlenen panele katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Hanns Seidel Vakfı Başkanı Prof. Ursula Mannle ve Hans Seidel Vakfı Asya Daimi Temsilcisi Max Meier ile biraraya gelecek, AK Parti Karadeniz Bölgesi milletvekilleri toplantısına katılacak.

Kılıç, Bodrum'da düzenlenen Transplantasyon Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/09.15/10.00-Bodrum/18.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odasının gündem toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın ocak-eylül dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, yıl sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015'in merkezi yönetim bütçe kanun tasarısına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakü'de Türk şehitliğini ziyaret edecek, BTK Konferansı Gala Yemeği'ne katılacak.

(Azerbaycan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13-TBMM'den

Genel Kurul'da, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Adalet Komisyonu'nda, hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan teklif ele alınacak.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KİT Komisyonu, İller Bankası ile Et ve Süt Kurumu'nun 2012 yılına ait hesaplarını denetleyecek.

(10.30-14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Mısır'da İhvan üyelerine yönelik yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 50 Teşkilat üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, ağustos ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklanacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, temmuz ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan "İslamiyet ve Hristiyanlıkta Kavramlar Sözlüğü"nün tanıtımı, Taksim Martı Otel'de yapılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda 2014-2015 sezonunun ilk haftasında Banvit, İsrail'in Hapoel Kudüs, Beşiktaş İntegral Forex, Slovenya'nın Union Olimpija, Pınar Karşıyaka ise Yunanistan'ın PAOK takımlarını konuk edecek.

(Bandırma/19.00, İstanbul/19.30, İzmir/20.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçında Halkbank ile Fenerbahçe, Samsun'da karşı karşıya gelecek.

(Samsun/17.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk maçında Laboral Kutxa ile Neptunas Klaipeda karşılaşacak.

(Vitoria/21.30)

4- Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 8. hafta maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 15 Ekim 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.


Advertisement