Gündem / 15 Kasım 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 15 Kasım 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- G20 Liderler Zirvesi Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının evsahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirve Antalya'da başlıyor.

15.11.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- G20 Liderler Zirvesi

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının evsahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirve Antalya'da başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 ve L20'nin, bazı G20 liderlerinin de katılacağı "Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı ana oturumunun açılış konuşmasını yapacak.

- Erdoğan, zirveye katılan liderleri Regnum Otel'de karşılayacak, aile fotoğrafı çekiminin ardından "Kalkınma ve İklim Değişikliği" başlıklı çalışma yemeğine geçilecek.

Zirveye katılan liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evsahipliğinde "Kapsayıcı Büyüme: Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, işsizlik ve yatırım stratejileri" başlıklı açılış oturumu ve "Küresel Sınamalar: Terörizm ve mülteci krizi" başlıklı akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Antalya/09.30/12.00/13.30/15.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Regnum Hotel'de Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Şansölyesi Merkel ile görüşecek.

Davutoğlu'nun, evsahipliğinde aynı otelde G20 Zirvesi Resepsiyonu verilecek.

(Antalya/15.30/16.30/18.00/19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

AB Konseyi Başkanı Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küresel KOBİ Finansmanı Forumu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

(Antalya/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, konuk ülke dışişleri bakanlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Antalya/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

B20 Zirvesi, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla basın toplantısıyla değerlendirilecek.

(Antalya/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, B20 ve W20 ortak etkinliğinde Mülteci Kadınlar Paneli'nin açılış konuşmasını yapacak, zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarının eşleri onuruna akşam yemeği verecek.

(Antalya/11.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Başkanvekili Naci Bostancı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC'nin 32. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına iştirak edecek.

(KKTC) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 37. İstanbul Maratonu'na katılacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy ile görüşecek.

Saldırılarda hayatını kaybedenler için Notre Dame kilisesinde ayin düzenlenecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gölcük ilçesindeki Eyüp Sultan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan öğrencilerin diploma törenine katılacak.

(Kocaeli/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hentbolda Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçlarında Ardeşen Gençlik, deplasmanda Danimarka'nın Team Esbjerg, Yenimahalle Belediyespor ise evinde Belarus'un BNTU-BelAZ takımıyla karşılaşacak.

(Esbjerg/14.00/Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 7. hafta, Demir İnşaat Büyükçekmece- Fenerbahçe, Torku Konyaspor-Darüşşafaka Doğuş, Banvit-Muratbey Uşak Sportif, Pınar Karşıyaka- Royal Halı Gaziantep maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/15.00/Konya/Balıkesir/16.00/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

4- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 6. hafta, İstanbul Üniversitesi-Yakın Doğu Üniversitesi, Edirne Belediyesi Edirnespor- Canik Belediyespor, Abdullah Gül Üniversitesi- Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyespor- Beşiktaş, Fenerbahçe-Basketbolu Geliştirenler Derneği müsabakalarıyla sona erecek.

(İstanbul/16.00/17.00/Edirne/Kayseri/16.00/Hatay/16.30) (Fotoğraflı)

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 6. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 8. hafta 4 maçla başlayacak.

7- Spor Toto 2. Lig'de 12. hafta karşılaşmaları oynanacak.

8- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turu rövanş maçında Macaristan ile Norveç karşı karşıya gelecek.

(Budapeşte/21.45)

9- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. yarışı Brezilya Grand Prix'si koşulacak.

(Sao Paulo/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

  • Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı
    18:52 Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı

    Elazığ'ın merkeze bağlı yukarı İçme köyünde, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada O.Y. adlı bir kişi, kardeşi V.Y.'yi silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı kardeş hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı
    18:52 Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

    Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde balık avlamak isterken serpme ağı boynuna dolanan bir kişi suya düştü. Şahsın arkadaşları tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda boğulma tehlikesi geçiren kişi, arkadaşları tarafından çaydan çıkarılarak kurtarıldı.

  • Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı
    18:52 Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çatıdan düşen bir kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement