Gündem / 15 Temmuz 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 15 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ve SETA Vakfı Başkanı Burhanettin Duran'ı Dolmabahçe ofisinde ayrı ayrı kabul edecek.

15.07.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ve SETA Vakfı Başkanı Burhanettin Duran'ı Dolmabahçe ofisinde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.30/15.00/18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iki bakanlık arasında Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizlenmesine yönelik protokol imzalanması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, valiliği ve Sur ilçesi esnafını ziyaret edecek, ilçede zarar gören okullarda incelemelerde bulunacak.

(Diyarbakır/10.00/13.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Alena Kupçina'yı kabul edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile "2016 OECD Türkiye Ekonomik İnceleme Raporu"nun tanıtımına yönelik basın toplantısı yapacak.

(Gaziantep/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Polatlı'da TİGEM'in 66. Geleneksel Hasat Bayramı'na katılacak.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zermeram Konut Projesi temel atma törenine iştirak edecek.

(Konya/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çırağan Sarayı'nda Savunma Sanayi İhracat Rakamlarının Açıklanması Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, nisan ayı iş gücü istatistikleri, mayıs ayı sanayi ciro endeksi ve mayıs ayı süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, ardından mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüşecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fransa'nın Nice şehrinde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili gelişmeler takip edilecek.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek.

(Moskova)

4- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlenecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Müzesi açılışına katılacak, ardından valiliği, büyükşehir belediyesini ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Sakarya/14.00/15.15/16.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Şarkıcı Hugh Coltman ve Fransız Caz Grubu French Quarter, İstanbul Kültür Sanat Vakfınca düzenlenen 23. İstanbul Uluslararası Caz Festivali kapsamında Uniq'te konser verecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Şarkıcı Sami Yusuf, Barakah albümünün turnesi dolayısıyla 17 Temmuz'da Alanya'da vereceği konser öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi hizmet binasının açılışına katılacak.

(Samsun/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu eşleşmelerinin kura çekimi UEFA merkezinde yapılacak.

Kurada, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, Medipol Başakşehir'le, 2. ön eleme turunu geçmesi durumunda Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.

(Nyon/13.00/14.00) (Fotoğraflı)

3- Antalyaspor'un Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto'nun sahibi olduğu vakfın 10. kuruluş yılı etkinliği kapsamında 16 Temmuz'da dünya ve Türk yıldızları arasında yapılacak yardım maçı öncesi Regnum Carya Golf-SPA Resort'ta gala gecesi düzenlenecek.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

ÖZEL HABER

1- Bayramda kartla 3,6 milyar lira harcandı

BKM verilerine göre, arife günü dahil 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde kartlı ödeme miktarı 3,6 milyar lira oldu

Söz konusu dönemde kartla akaryakıta 488 milyon lira, konaklamaya 177 milyon lira ve araç kiralamaya 16 milyon lira ödendi

BKM Genel Müdürü Soner Canko:

"Türkiye'de toplam tüketim harcamalarının yaklaşık yüzde 40'ı kartlarla yapılıyor. Bu oran her geçen yıl yavaş da olsa artıyor"

(Murat Birinci/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "Kura" ile gelen hayat

Afyonkarahisar'da soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede hepatit B olduğunu öğrenen 56 yaşındaki Mehmet Demirel'e iki oğlu da karaciğer dokusu vermek isteyince aralarında kura çekildi. Kuranın ardından Mehmet Demirel'e Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde oğlunun karaciğer dokusu nakledildi.

Karaciğer nakli olan Mehmet Demirel:

"Kimisi organ alacak kişi bulamaz, benim gelinlerimin, damadımın ve iki oğlumun dokusu uydu"

Babasına hayat veren Serdar Demirel:

" İkimiz de 'Ben vereceğim' deyince, babam 'Böyle olmaz kura çekelim' dedi. Sonra kendi aramızda çektiğimiz kura bana çıktı"

(Ayşe Yıldız-Orhan Kuzu/Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "Türkçe'de kelimelerin cinsiyeti yok"

TDK Başkanı Kaçalin:

"Kavga etmek isteyince her şeyi bulur, her şeyi söylersiniz. Türkçe'de kelimelerin cinsiyeti yok. Dolayısıyla ayrımcılık yaratan kelime de yok"

"(O kelimeyi kullanma eski, o kelimeyi kullanma Osmanlıca) Böyle bir şey yok. Atalarımızın kullandığı toprakları kullanıyoruz. Kelimelerini kullanmıyoruz. Öyle şey olur mu, bu kelimeyi dilinden atıyorsan, bu toprağı da ayağının altından atarlar adamın."

(Yasemin Kalyoncuoğlu-Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement