Gündem / 16 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 16 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile Asrın İmecesi Sevgi Kilimi "1299 Minik El Bir Bayrak" proje heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

16.06.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile Asrın İmecesi Sevgi Kilimi "1299 Minik El Bir Bayrak" proje heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde emniyet mensuplarıyla iftar yapacak.

(Ankara/14.30/16.00/17.00/17.45/20.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ayrı ayrı kabul edecek, ATO Congresium'da kuruluşundan bugüne görev yapan AK Parti il başkanlarıyla iftarda buluşacak.

(Ankara/12.00/18.15/20.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi "Şehit Polis Haluk Varlı Parkı" açılışına katılacak, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya gelecek.

(İzmir/18.00/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatları Ödül Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Derneklerinin Sultangazi Meydanı'nda düzenleyeceği iftara iştirak edecek.

(İstanbul/20.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emek Büroları Kuruluşu hakkında parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, Maarif Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Adalet Komisyonunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler başlayacak.

(11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Bölgesi· Sanayi· Odası Yöneti·m Kurulu üyelerini kabul edecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya İşadamları Derneğinin iftarına katılacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, nisan ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayı uluslararası yatırım pozisyonu verisi ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'da resmi temaslarda bulunacak.

(Kabil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- BM Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, terör örgütü DAEŞ'in Ezidilere yönelik işlediği suçları ortaya koyan raporunu yayımlayacak.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, BM insani erişim çalışma grubu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Sosyal Kültürel Destekleme Evi'nin açılışını gerçekleştirecek, Vilayet Meydanı'nda iftar programına katılacak.

(Eskişehir/16.00/17.00/20.36) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yönetmenliğini Fedai Çakır'ın üstlendiği, Sokak Köpekleri Bal ile Betty filmi, Levent Metro City'de, engelli çocukların beğenisine sunulacak.

(İstanbul/09.30)

3- Yazar Mustafa Armağan, Diyanet Vakfınca düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

4- Senarist yazar Ayşe Şasa, vefatının ikinci yılında, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesince, birliğin Kızlarağası Medresesi'nde anılacak.

(İstanbul/18.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/20.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yedinci gününde B Grubu'nda İngiltere- Galler, C Grubu'nda ise Ukrayna- Kuzey İrlanda ve Almanya- Polonya maçları oynanacak.

(Lens/16.00/Lyon/19.00/Saint-Denis/22.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'da oynayacakları İspanya maçı öncesi Nice Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

A Milli Futbol Takımı, İspanya maçının hazırlıklarını Nice Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Nice Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

İspanya, son çalışmasını Nice Stadı'nda gerçekleştirecek.

(Nice/18.45/19.30/20.45/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- 7 ayda 3 dev proje hizmete girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçü bu yıl hizmete girecek. Osmangazi Köprüsü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Avrupa'da Brexit belirsizliği sürüyor

Bruegel Başkanı Guntram Wolff:

"İngiltere'nin, üyelikten ayrılınca AB'yle çok iyi bir anlaşma yapması, Birliğe bir katkıda bulunmadan bütün imkanlarından yararlanması pek olası değil."

"Bazı ülkeler, İngiltere'yi cezalandırmak gibi veya örnek olarak göstermek gibi bir tutum içerisinde olabilir."

EPC Başkanı Fabian Zuleeg:

"AB, İngiltere'ye karşı olumsuz bir bakış açısına sahip olacak. Bence AB, İngiltere'nin 'Tek Piyasa'ya girişine izin vermeyecek."

"Ayrılmak, ayrılmak demektir. Bu durumda 2 yıllık bir pazarlık süreci olacak. Bu süreç, özellikle İngiltere ekonomisi için artan belirsizlik nedeniyle özellikle yatırımlar konusunda bir maliyet getirecek."

(Ata Ufuk Şeker/Brüksel)

3- Türk-Rus ilişkilerinde 'normalleşme' sinyalleri

-SETA Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl:

"Rusya Türkiye'nin jeopolitik konumunu kavradı. Dolayısıyla, Rusya bundan sonra Türkiye ile ilgili konularda çok daha dikkatli davranacaktır"

"(Putin'in Türk Akımı'ndan vazgeçmedik açıklaması) Rusya'nın doğalgazda en büyük ikinci pazarı olan Türkiye ile ilişkilerini olumlu bir şekilde yürütmek istediğini gösteriyor. Bu bağlamda Rusya'nın Türkiye'nin zararına olacak bir enerji projesinde yer almak istemeyeceği kanısındayım"

(Murat Temizer/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement