Gündem / 16 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 16 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşecek.

16.04.2016 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşecek.

- Türkiye-İran 3. YDİK Oturumu'na katılacak Erdoğan ve Ruhani, düzenlenecek ortak basın toplantısının ardından, resmi öğle yemeğinde bir araya gelecek.Yemeğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

(Ankara/11.30/11.45/13.00/14.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çayeli'de çay sektörünün temsilcileriyle buluşacak, Çay Paneli'nin açılışında konuşacak, partisinin Trabzon İl Başkanlığı üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Rize/10.00/13.30/Trabzon/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri açılışı ve OGM sertifika dağıtım merasimine katılacak, Antalya'da toplu temel atma, açılış ve OGM sertifika dağıtımı merasiminde yer alacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, DSİ Bölge Müdürlüğünde koordinasyon toplantısında bulunacak.

(Isparta/10.00/Antalya/14.00- 20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bakanlığın Ortaköy ofisinde İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nu kabul edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları kapsamında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yeni kabineyi sunacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini başkent Tahran'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak'ta hukuki meşruiyeti tartışmalı oturumla görevden alındığı iddia edilen Meclis Başkanı Selim el-Ciburi'nin parlamentoda yönetmesi beklenen oturum ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'a gidecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus göçmen krizine dikkat çekmek için Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, Moria kayıt kabul merkezini ziyaret edecek.

(Midilli) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile çatışmaları ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed tarafından ilan edilen ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri imam-hatip lisesi müdür ve öğretmenleri ile buluşacak, Edirne'de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelecek.

(Edirne/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1. Üsküdar Belediyesince düzenlenen 2. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali kapanış töreni gerçekleşecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2. Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası, Ülker Sports Arena'da konser verecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Boksta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda sürüyor.

(Samsun/14.00) (Fotoğraflı)

2- Güreşte 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, Sırbistan'da devam ediyor.

(Zrenjanin/10.30)

3- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta, Eskişehirspor- Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor-Osmanlıspor, Antalyaspor- Galatasaray, Medicana Sivasspor- Beşiktaş müsabakalarıyla başlayacak.

(Eskişehir/Rize/13.00/Antalya/16.00/Sivas/19.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 26. hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Muratbey Uşak Sportif, Türk Telekom-Rönesans TED Ankara Kolejliler, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor- Banvit, Pınar Karşıyaka-Torku Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Ankara/16.00/Giresun/17.00/İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sürüyor.

-Organizasyonun ikinci gününde Galatasaray Daikin-VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA- Fenerbahçe Grundig maçları yapılacak.

(İzmir/15.00/18.00) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 1. devre müsabakaları Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda devam ediyor.

- İkinci gün müsabakalarında İlbank-İmperial Hastanesi İdmanocağı, Salihli Belediyespor- Halkbank karşı karşıya gelecek.

(Bursa/15.30/17.30) (Fotoğraflı)

7- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 1. devre ikinci gün maçında Bornova Anadolu Lisesi ile Tokat Belediye Plevnespor, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/13.00) (Fotoğraflı)

8- PTT 1. Lig'de 30. hafta, Adanaspor-1461 Trabzon, Vartaş Elazığspor- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Adana/15.00/Elazığ/18.30) (Fotoğraflı)

9- Spor Toto 2. Lig'de 32. haftanın ilk maçında Beyaz Grup'ta Orduspor ile Pendikspor karşı karşıya gelecek.

(Ordu/15.00)

ÖZEL HABER

1- Polis teşkilatının tamamı eğitimden geçirilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü personeli, Polis Akademisi tarafından hazırlanan eğitim takvimi doğrultusunda "polis müdahale yöntem ve teknikleri", "araç durdurma ve güvenli şekilde müdahale ile şüpheli kişi ve araç arama", "intihar saldırılarına karşı farkındalık" ve "acil müdahale" gibi konularda hizmet içi eğitime tabi tutulacak

Polis Akademisinden mezun olacak tüm öğrenciler, "operasyonel atış ve meskun mahal" eğitimi görecek

Tayin nedeniyle görev yeri değişen personele bulunduğu ilde "yeni görev yeri bilgilendirme semineri", gideceği şehirlerde ise "yeni görev yeri intibak eğitimi" verilecek

(Sertaç Bulur/Ankara)

2- Öğretmenler bu kez mutfağa girdi

Türkiye'nin dört bir tarafında görev yapan öğretmenler, Osmanlı'dan günümüze unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemek tariflerini "Yöresel Türk Mutfağı" kitabında derledi

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde oluşturulan "Öğretmenler Komisyonu"nca hazırlanan 3 ciltlik kitapla, 400'ün üzerinde yöresel yemek tarifi kayıt altına alınmış oldu

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay:

"İllerden gelen tarif ve fotoğraflar, komisyon tarafından incelendi ve yörelerde kullanılan baharatlar, sebzeler ve deyimler yöre ağzıyla kaleme alındı"

(Selma Kasap/Ankara) (Fotoğraflı)

3- Teröristlerin gösterdiği yerden "cephanelik" çıktı

Yüksekova'daki operasyonda güvenlik güçlerine teslim olan 7 teröristin yer göstermesi üzerine yapılan kontrollerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Bir inşaatın temelinde bulunan ve çaydanlık içerisine tuzaklandığı belirlenen 10 kilo el yapımı patlayıcı ile el bombaları güvenlik güçlerince imha edildi

(Fahrettin Gök/Hakkari) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement