Gündem / 18 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 18 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde halka hitap edecek.

18.05.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde halka hitap edecek. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını da ziyaret edecek.

(Samsun/14.15/15.00/16.30/17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman, Nevşehir ve Kırşehir mitinglerine katılacak, illerin valiliklerini ziyaret edecek.

(Karaman/11.30/12.00/Nevşehir/14.00/15.00/Kırşehir/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet meydanlarında düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Erzincan/14.00/Sivas/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemi değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin seçim bürosunu ziyaret edecek, partisinin Erciş'teki mitingine katılacak, kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelecek.

(Van/10.30/14.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Pendik Belediyesince yaptırılan Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nin açılışına ve TRT WORLD'ün test yayınına başlama törenine katılacak.

(İstanbul/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür Sarayında Diyanet-Sen'in kahvaltısına katılacak, İŞKUR ile İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi'nin açılışını yapacak.

(Ordu/ 09.30/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile" Projesi'nin JW Marriott Hotel'de yapılacak Onur Belgesi Dağıtım Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'nin 53. toplantısına katılacak, Brüksel Başkonsolosluğunun yenilenen binasının açılışını yapacak.

Bakan Bozkır, büyüme, yatırım ve rekabetten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve içişlerinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopulos ile görüşecek.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi yemeğine katılacak ve Houthalen Diyanet Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın seçim bürosunu ziyaret edecek. Işık ve Yılmaz, "Yerli Malı Belgesi Tanıtımı ve KOBİ, Kadın ve Genç Girişimcilere Sağlanan Destekler Toplantısı"na katılacak.

Bakanlar Işık ve Yılmaz, Diyarbakır Valiliği ve MES Yağ Fabrikası ziyaretlerinin ardından MİNA Galvanist ek tesislerinin açılış törenine iştirak edecek, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Yönetim Ofisi'ni ziyaret edecek.

(Diyarbakır/09.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırım Tatarlarının sürgün edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenecek etkinliklere katılacak.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği istişare toplantısına katılacak.

(Kayseri/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kozluk Seçim Lokali'nde partililerle bir araya gelecek, ilçe esnafını gezecek. Bakan Eker, parti mensuplarıyla öğle yemeğinde buluşacak, Batman Seçim Lokali'ni ziyaret edecek.

(Batman/11.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, partisinin seçim bürosunun açılışına katılacak ve esnafı ziyaret edecek.

Adana Şehir Hastanesinde incelemeler yapacak olan Müezzinoğlu, esnaf ziyaretinin ardından seçim bürosu açılışına iştirak edecek.

Müezzinoğlu, Şehit Kamil Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniğinin açılışını gerçekleştirecek ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Mersin/09.00-10.30/Adana/13.00/14.00/15.00/Gaziantep/18.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacak.

(Mersin/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, esnaf ziyaretlerinin ardından Yerel Medya Toplantısı'na katılacak, Yomra Şana Seçim İrtibat Bürosu'nu açacak, seçim çalışması kapsamında ziyaretlerde bulunacak.

(Trabzon/10.00-21.30) (Fotoğraflı)

13- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu, seçim otobüsüyle İstanbul 2. bölge ilçelerini ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Hazine, 7 ay vadeli bononun yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in temasları izleniyor.

(Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UNESCO'da "Kültür Varlıklarının Yasadışı İthal, İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi 1970 Sözleşmesi" Taraf Devletler Toplantısı'na katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının hazırladığı "1944 Kırım Tatar Sürgünü Sözlü Tarih Çalışması" adlı video belgesel çalışması düzenlenecek protokol ile Anadolu Ajansına devredilecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına ilişkin Mısır Büyükelçiliğine düzenlenecek protesto yürüyüşünün ardından, Kuğulu Park'ta basın açıklaması yapacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- 19. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri Töreni ve Kazak Hanlığının 550. Yılı Konferansı, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin kapanış töreni, Kızılay Büyülü Fener sinemasında yapılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Tekvando Şampiyonası Rusya'da sona erecek. Şampiyonanın yedinci ve son gününde Türk Milli Takımı'ndan kadınlar 62 kiloda İrem Yaman ile erkekler 80 kiloda Yunus Sarı tatamiye çıkacak.

(Chelyabinsk) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta, Beşiktaş- Torku Konyaspor,

Çaykur Rizespor- Akhisar Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Ankara/Rize/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto 3. Lig'de play-off yarı final rövanş maçları yapılacak.

4- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off çeyrek final serisinde ikinci maçlar oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Mersin'de Kaçak Kazı Yapan 2 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı
    14:54 Mersin'de Kaçak Kazı Yapan 2 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonda, kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı. Kazıda kullanılan malzemelere el konulurken, şüpheliler Jandarma Komutanlığına götürüldü.

  • MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
    14:54 MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

    Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) projesi tanıtıldı. Projenin amacı, kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmak.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Emniyet güçleri, vatandaşların huzur ve refah ortamını sağlamak için gerekli tedbirleri alıyor.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:53 Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Kapcami Mahallesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında, Yiğit Y. idaresindeki motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü ve motosiklette bulunan Hasan Talha K. yaralandı. Yaralılar, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Samsun'da gönüllüler Şehitler Haftası dolayısıyla derneği ziyaret etti
    14:52 Samsun'da gönüllüler Şehitler Haftası dolayısıyla derneği ziyaret etti

    Samsun'un Bafra ilçesinde gönüllüler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesini ziyaret etti. Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan ve genç gönüller, dernek başkanı Arife Gülal ve üyeleriyle sohbet etti. Şehitlerin anısını yaşatmak ve gençlerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde şehitler rahmetle anıldı.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Advertisement