Gündem / 18 Temmuz 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 18 Temmuz 2014

ANADOLU AJANSI.

18.07.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abbas ile Atatürk Havalimanında görüşecek.

Gül ve Abbas, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abbas ile Dolmabahçe Ofisinde bir araya gelecek.

(İstanbul/16.00/16.45/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığının 94. kuruluş yıl dönümü kutlama törenine katılacak.

(Ankara/19.00)

3- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiliği ziyaret edecek, Gökdere Meydanı'nda halka seslenecek, AK Parti il başkanlığınca organize edilen iftara katılacak.

(Bursa/16.30/17.30/İstanbul/20.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, esnaf ve Mevlana Müzesi ziyareti sonrası halka hitap edecek, valiliği ziyaretinin ardından kanaat önderleriyle toplantı ve iftar yapacak.

(Konya/14.00-20.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı adayı ve  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'da basın mensuplarıyla bir araya gelecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak ve Republique Meydanı'nda mitinge katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy'de Özel Taş İlköğretim Okulunu ziyaret edecek, İzmir Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak, asansörlü otopark açılışına ve Karşıyaka Belediyesinin iftarına katılacak, Bostanlı Rekreasyon Alanı'ndaki mitingde halka hitap edecek.

(İstanbul/11.00/İzmir/17.00-21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, valiliği ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, 26 Ağustos Tabiat Parkı İstiklal Tanıtım Merkezinin temel atma töreni ile Şuhut İlim ve Kültür Merkezinin açılış törenine katılacak.

(Afyon/14.00/14.30/16.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından kabul edilecek, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Boris Lozhkin'le görüşecek, Başbakan Arseniy Petrovych Yatsenyuk ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu, valiliği ziyaret edecek, AK Parti il teşkilatının iftarına katılacak, Sivil Toplum Kuruluşları ve Fahri Konsoloslar ile toplantı yapacak.

(Kiev/Mersin/19.15/20.00/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Belediyesi Şahinler köyü Kültür Merkezinin açılışı ile iftar programına katılacak.

(Kocaeli/20.00/20.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Grand Tarabya Otelinde Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) Genel Sekreteri ile  yapacağı çalışma toplantısının ardından anlaşma imza töreni, ortak basın toplantısı ve aile fotoğrafı çekimine katılacak, CARICOM ülkeleri dışişleri bakanları ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(İstanbul/ 09.30/12.00/12.30/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Avustralya'da temaslarda bulunacak.

(Sidney/Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

(Sinop/13.45/20.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gürcistan'da resmi temaslarda bulunacak, Batum Camisinde cuma namazı kılacak.

(Batum)

7- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sivrice ilçesi, AK Parti il başkanlığı, seçim koordinasyon merkezi ve esnaf ziyaretinde bulunacak, iftar programına katılacak.

(Elazığ/15.30-20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason'da iftar programına katılacak.

(Batman/19.45)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek,  İstiklal Tanıtım Merkezi temel atma töreni ile Şuhut İlim ve Kültür Merkezi açılışına katılacak, Şuhut'ta iftar programında bulunacak.

(Afyon/14.00-19.30)   (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uzunköprü'de sel bölgesini ziyaret edecek, AK Parti il teşkilatı ile Ticaret Borsasının iftar programına katılacak.

(Edirne/14.00/20.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Bahçelievler'deki cumhurbaşkanlığı seçim irtibat bürosunun açılışına katılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, esnaf ziyareti gerçekleştirecek, il danışma meclisi toplantısı sonrası iftar programına katılacak ve ev ziyaretlerinde bulunacak

(Isparta/17.00-21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, partisinin il binasında basın açıklaması yapacak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirecek.

(Giresun/12.00-18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı katılımcılarına iftar verecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısının yansımaları takip ediliyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır ziyaretinin son gününde görüşmelerde bulunacak.

Filistin ve bazı Arap ülkelerinde, İsrail saldırıları altındaki Gazze'yle dayanışma gösterileri düzenlenecek.

(Ramallah/Kudüs/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla ülke genelinde "Emrine amadeyiz ey Gazze" adı altında gösteriler düzenlenecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5 - Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" uluslararası kadınlar tenis turnuvasına Koza World of Sports Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

2- Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'da süren Avrupa şampiyonasında çeyrek final maçında Litvanya ile karşılaşacak.

(Heraklion/14.45)

3- Genç Milli Kız Basketbol Takımı, Portekiz'de devam eden Avrupa şampiyonasında A Grubu'ndaki ikinci maçında Rusya ile karşı karşıya gelecek.

(Matosinhos/18.15)

4- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonu 3. ön eleme turu kura çekimi İsviçre'deki UEFA merkezinde yapılacak.

(Nyon/13.00/14.00) (Fotoğraflı)

5- PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonu fikstür çekimi Grand Tarabya Otelde yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

6- İstanbul Boğazı'nda 20 Temmuz'da gerçekleştirilecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın tanıtımı amacıyla Olimpiyatevinde basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 18 Temmuz 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement