Gündem / 19 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 19 Ağustos 2016

Gündem / 19 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Eloina Rodrigez Gomez ile Petrol ve Madencilik Bakanı Eulogio Del Pino'yu kabul edecek.

19.08.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Eloina Rodrigez Gomez ile Petrol ve Madencilik Bakanı Eulogio Del Pino'yu kabul edecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te kentsel dönüşüm alanlarını gezdikten sonra Samsun'da Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Gaziantep/09.00/Samsun/15.00/15.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulu'nda proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Edirne'de ve Kırklareli'de valilik ile AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelecek.

(Edirne/11.30-14.30/Kırklareli/17.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT merkez teşkilatı yöneticileri ve tüm illerin PTT başmüdürlerinin hazır bulunacağı değerlendirme toplantısına katılıyor.

(Denizli/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2015 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, temmuz ayı kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıklayacak.

(10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Hamid Ansari ve Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile görüşecek.

(Yeni Delhi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türkçe Yaz Okulu ve Türkçe Bayramı Tanıtım Programı"na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun açılış maçında Adanaspor ile Bursaspor, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

(Adana/21.45) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonu, Denizlispor-Bandırmaspor maçıyla başlayacak.

(Denizli/21.45) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Terörden zarar görenlere ev teslimatı başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

"Teröristlerle çıkan çatışmalar neticesinde evi yıkılan veya ağır hasarlı olan ne kadar vatandaş varsa onların sayıları bizde belli. Tahmin ediyorum 30 bin civarında ev yapmamız lazım"

"Birçok yerde inşaata başladık, hatta inşaat bazı yerlerde o kadar hızlı gitti ki 3-4 ay sonra teslimine başlayacağız"

"(Sur'daki tahribat) Orada bir taraftan tarihi eserleri restore etmeyle uğraşıyoruz, bir taraftan sokak sağlıklaştırması yaparak oradaki dükkanları temizlemeye çalışıyoruz öte yandan da 'geleneksel yaşam ve ticaret devam etsin' diye Diyarbakır evlerini restore ederek sahiplerine vermeye çalışıyoruz"

(Kerem Kocalar/Gaziantep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Dünyanın teknoloji devlerinden bir tanesinin yöneticisine teşvikleri anlattığımızda 2 ülkede yapmayı düşündüğü tüm yatırımları durdurdu. Türkiye'ye getirmek için konuştuğumuz yatırımların toplam rakamı da 8 milyar dolar civarı. Enerji ve sağlık sektöründe teknolojiler üreten bir kuruluştan bahsediyoruz. Bu ve buna benzer Türkiye'ye doğru büyük bir yönelimin olduğunu hep beraber göreceğiz"

"Eximbank, ilk defa yurt dışında Türk ürünü satın alan firmalara da destek olmaya başlayacak"

(Tolga Albay/İzmir)

3- SPK Başkanı Vahdettin Ertaş:

"22 Temmuz'dan bu yana piyasalarımız normal işleyişine döndü. Bu tarihten itibaren ilave bir tedbir alma ihtiyacı duymadık, ancak piyasaları yakından izlemeye devam ediyoruz. Herhangi bir kanunsuz işlem tespit edersek gereğini yaparız"

"18 Temmuz sonrası Türkiye'ye gelen portföy yatırımları toplamda artmış, döviz rezervimiz yükselmiş, yurt içi yatırımcılarımız ve şirketlerimiz hem dövizlerini bozdurup kendi parasına hem de sermaye piyasalarına sahip çıkmıştır"

"Bu süreçte gerek yerli gerekse yabancı basında çok olumlu karşılanan şirketlerimize kendi hisselerini alma konusunda kolaylık sağlayan kararımızı aldık. 55 şirketimiz bu kararımızdan yararlandı, alımlar yaptı, yapmaya devam ediyor"

"Bireysel Emeklilik Sistemi'nde biriken 56 milyar lira, İşsizlik Fonu'nda biriken 100 milyar lira gibi Türkiye Varlık Fonu'nun da kısa sürede hızla büyüyerek ülkemizin zenginliği ve refah seviyesinin daha da artırılmasına katkı sağlayacaktır"

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 19 Ağustos 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement