Gündem / 19 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 19 Eylül 2016

Gündem / 19 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

19.09.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Erzincan Belediyesi önünde düzenlenecek 19 Eylül Gaziler Günü törenine katılacak.

- Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

(Erzincan/10.30/Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor

- 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen ders başı yapacak.

- Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Salih Erkan İlkokulu'nda düzenlenen törene iştirak edecek.

- Okullarda, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak törenler düzenlenecek.

(Erzincan/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek törende yer alacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016-2017 Uludağ Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılıyor.

(Bursa/ 09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziler Günü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/09.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı işgücü istatistikleri ile ağustos ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TOBB, ağustos ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda "BM Mülteci ve Göçmenler Zirvesi" düzenlenecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirvede konuşacak, ikili görüşmelerde bulunacak.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Jammu Keşmir Temas Grubu Bakanlar Toplantısı ve ?İİT Azerbaycan Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, BM İnsan Hakları Konseyi'ne Suriye'deki insan haklarıyla ilgili son raporunu sunacak, ardından Komisyon Başkanı Paulo Sergio Pinheiro, basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı)

3- İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Suriye'de düzenlenecek İran ve Suriye Ortak Siyasi Komite Toplantısı'na katılacak, Beşşar Esed ile bir araya gelecek.

(Şam)

4- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar ve ABD ile Rusya'nın ilan ettiği ateşkesle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Ressam Tuncay Saydam'ın "Ruhumun Çakıl Taşları", ressam Hadra Tanrıverdi Birecik'in "Toplu Monologlar " sergileri, Galeri Eksen'de sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, Klezmer müziğinin yaşayan efsanesi Giora Feidman ile Rastrelli Cello Quartett grubu, CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın son maçında Kasımpaşa ile Fenerbahçe, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Özellikle sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz"

- "(Doğu ve Güneydoğu için açıklanan yatırım-destek hamlesi) Yılda yaklaşık 200 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağını düşünüyoruz"

- "Bölgenin özellikle sanayileşmesi, tarıma dayalı sanayileşmesi ve tarımın bu illerde teşvik edilmesi noktasında büyük bir motivasyona vesile olacağına ve öncülük edeceğine inanıyoruz"

(Volkan Kaşik/Malatya)

2- Fed faiz artırmadan şahinleşebilir

- Fed yetkililerinin son mesajları ve zayıf gelen ekonomik veriler, bankanın eylül toplantısında beklemede kalacağına işaret ediyor

- Yarın başlayacak FOMC toplantısında Yellen, Fischer, Dudley, Brainard, Tarullo, Powell ve Bullard "güvercinler", George, Mester ve Rosengren üçlüsü ise "şahinler" safında yer tutabilir

- Fed'in başkanlık seçimlerine rağmen kalan iki toplantısını da seçenekler arasında tutmak için karar metninde şahin söylemlere yer vermesi bekleniyor

(Gülbin Yıldırım/ Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 19 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement