Gündem / 19 Mart 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 19 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Arşivi Sitesi'nde, "100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri" konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi'nin açılışına katılacak.

19.03.2015 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Arşivi Sitesi'nde, "100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri" konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi'nin açılışına katılacak.

Harp Akademileri Komutanlığını ziyaret edecek Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninde yer alacak.

(İstanbul/10.00/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 76. Toplantısı'nın açılışına katılacak. Toplantıda AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da yer alacak.

Çiçek, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının "Bir Projem Var, Bir Önerim Var" projesinin 3. dönem ödül töreninde ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Meclis Türk Halk Müziği Korosu'nun konser programında yer alacak.

(TBMM/09.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul ediyor. Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ndeki seçim çalışmasına katılacak.

(Ankara/09.00/10.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerde bulunacak, sivil toplum örgütü üyeleri ve kanaat önderleriyle buluşacak, CHP İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Elazığ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyet, arasında Apple, Google, Oracle, Cisco ve Intel'in de bulunduğu teknoloji firmalarını ziyaret edecek, Türk girişimcilerle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(San Francisco) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Rize Tanıtım Günleri"nin açılış programına katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşması'nda yer alacak.

(İzmir/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 18. Geleneksel Tüketici Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

Genel Kurul'da internet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren "torba" kanun teklifi görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin statüleri ve görev tanımlarıyla ilgili düzenlemeler içeren TBMM Üyeliği Kanun Teklifi ele alınacak.

(14.30) (Fotoğraflı)

İçişleri Komisyonunda İç Güvenlik Paketi'nin çekilen 63 maddesinin görüşülmesine devam edilecek.

(14.30) (Fotoğraflı)

6- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Nevruz kutlamalarına katılacak.

(Şanlıurfa/Iğdır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'de yapılan genel seçimlerin yansımaları takip ediliyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere İsviçre'de devam edecek.

(Lozan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Beşiktaş, Belçika'nın Club Brugge takımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/22.05) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yayın ihalesi konusunda TFF'nin Riva'daki tesislerinde toplantı yapacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 50. Avrupa Karate Şampiyonası Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/10.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 11. haftasında, Anadolu Efes, Rusya'nın Nizhny, Galatasaray LivHospital ise Almanya'nın Alba Berlin takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Berlin/22.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement