Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin Açılışını Erdoğan Yapacak - Son Dakika
Güncel

Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin Açılışını Erdoğan Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yapacak.

02.04.2016 08:56  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yapacak.

- Erdoğan, ABD'deki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönecek.

(Lanham/Maryland) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Buluşma" toplantısı kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelecek, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nin açılış törenine katılacak.

(Tekirdağ/12.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Mersin Gazeteciler Cemiyetinin yeni binasının açılış törenine, koordinasyon toplantısına ve DSİ Toplu Temel Atma ve Sertifika Dağıtım Töreni'ne katılacak.

- Eroğlu ayrıca, Pozantı Şekerpınar su kaynağında incelemede bulunacak, Niğde'de koordinasyon toplantısı yapacak.

(Mersin/10.00-14.00/Niğde/18.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 55. Aymod Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı, Yeni Malatya Spor Kulübü Yardım Gecesi ve Malatya Dernekleri Federasyonu "kutlu doğum" programına katılacak.

(İstanbul/11.30/18.00/21.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, " Türkiye'nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz" başlıklı TED 4. Uluslararası Eğitim Forumu'na iştirak edecek.

(Ankara/ 09.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO raylı sistem hattında incelemede bulunacak, Altınova İstasyonu'ndan basın mensupları ile test sürüşüne katılacak, Meydan İstasyonu'nda basın toplantısı düzenleyecek, Demokrasi ve Çallı katlı kavşaklarını inceleyecek.

(Antalya/12.30-15.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi toplantısına katılacak, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 2. Olağan Konferansı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/12.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Özgür Genç Kadın tarafından Su Gösteri Sanatları Merkezinde düzenlenen konferansta konuşacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 8 ili kapsayan "Bölgesel Ortak Akıl Toplantısı"na katılacak.

(İzmir/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- Voleybolda Kadınlar CEV Kupası finalinin rövanşında Galatasaray Daikin, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaşacak.

(Krasnodar/17.00) (Fotoğraflı)

2- Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası yarı final ilk maçında Kastamonu Belediyespor ile Ukrayna temsilcisi Karpaty, Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Kastamonu/17.00) (Fotoğraflı)

3- Judoda Grand Prix müsabakaları Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda sürüyor.

(Samsun/10.00/17.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta, Gençlerbirliği- Torku Konyaspor, Gaziantepspor- Trabzonspor, Eskişehirspor-Galatasaray maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/13.30/Gaziantep/16.00/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 24. hafta, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Galatasaray Odeabank, İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Royal Halı Gaziantep, Pınar Karşıyaka-Rönesans TED Ankara Kolejliler müsabakalarıyla başlayacak.

(Giresun/15.00/İstanbul/16.00/İzmir/17.00) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Genç Uşakspor-Muratpaşa Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor-Zağnosspor, Üsküdar Belediyespor- Ardeşen Gençlik karşı karşıya gelecek.

(Uşak/15.00/İzmir/16.00/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-out ilk maçlarında Sivas Belediyespor-Osmangazi Belediyespor, Ankara 1910- Anadolu Üniversitesi karşılaşacak.

(Sivas/13.00/Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

7- PTT 1. Lig'de 27. hafta, 1461 Trabzon-Multigroup Alanyaspor, Kayseri Erciyesspor- Denizlispor, Karşıyaka- Adanaspor, Adana Demirspor-Göztepe müsabakalarıyla başlayacak.

(Trabzon/Kayseri/13.30/İzmir/16.00/Adana/18.30) (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 3. Lig'de 33. hafta müsabakaları yapılacak.

9- İspanya 1. Futbol Ligi'ndeki önemli maçta Barcelona ile Real Madrid, Nou Camp Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Barcelona/21.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1-Üçüncü Havalimanı için 16 ülkeden 13 bin personel çalışıyor

- Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak ve 2018 yılının şubat ayında uçuşların başlayacağı havalimanında kat edilen mesafe havadan görüntülendi

- 13 binin üzerinde kişinin çalıştığı Üçüncü Havalimanı'nın ilk etabı için çalışmalar sahanın farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak aralıksız sürdürülüyor

- Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın 15 ülkesinden işçinin çalıştığı havalimanı inşaatında en çok yabancı personel Vietnam ve Pakistan'dan

(Uğur Aslanhan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- MEB, engellilere e-randevu hizmeti başlattı

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine gitmeden internet üzerinden e-randevu alabilmelerine olanak sağlayan yeni bir teknoloji hayata geçirildi

MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı:

"MEB'in hayata geçirdiği e-randevu hizmetinden Türkiye'de bulunan toplam 231 rehberlik ve araştırma merkezinden 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz"

(Selma Kasap-Ankara)

3- "Evimizin içinde bir melek var"

- Otizmli çocuklar, ailelerinin sevgisiyle yaşama tutunuyor, onların desteğiyle aldıkları eğitimlerle hayatın içinde var olmayı sürdürüyor

- Zeki Cankardeş:

- "Bu nasıl olur, neden biz?' dedik. Otizmin ne olduğunu bilmiyorduk. Şimdi evimizin içinde bir melek var. Onun sayesinde bir duyumuzun eksik olduğunu gördük. Şimdi hayatı farklı algılıyoruz"

- "Yaradan Allah'tır. Bugün büyük bir mutluluk içindeyiz. 18 yıldır uğraşıyoruz, hocalarımız bizden daha iyi davranıyorlar. Mary'nin gelecekte milli bir sporcu olmasını istiyoruz"

- Arzu Yıldırım:

- "Çocuklarımız için en önemli şey sevgi ve eğitim. Aileler geçmişi çok fazla sorgulamasın ve geleceği de düşünmesin. Çocuklarıyla anı yaşasınlar"

(Sefa Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin Açılışını Erdoğan Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement