Gündem / 20 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 20 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

20.10.2014 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Dışişleri Bakanı Mongi Hamdi ve Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiyye'yi ayrı ayrı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Güney Sudan Büyükelçisi Majok Guadong, Karadağ Büyükelçisi Branko Miliç, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve ABD Büyükelçisi John Bass, Erdoğan'a güven mektubu sunacak.

(Ankara/17.00-19.00-13.00-13.45-14.30-15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK Başkanlığı'nda, Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi tanıtım toplantısına katılacak.

Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi'yi kabul edecek ardından Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.00-12.00-13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar'ı kabul edecek, Sabancı Holding'in resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacak, konuk bakan ile ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00-11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının 169. Geleneksel Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcı Abdulhamit Gül, partisinin il başkanlığını, Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ni ziyaret edecek. Esnafla bir araya gelecek olan Gül, Tuşba ve Gevaş belediyelerini ziyaret edecek.

(Van/11.00-12.00-13.30-14.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, parti genel merkezinde, "İl Halkla İlişkiler Başkanları Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak'ın çağrısıyla "Aksa'ya Yardım Edin" adı altında düzenlenen gösteriler takip edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayına ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı (AA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Tunuslu gazetecilere verilecek "Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi", AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün açılış dersiyle başlayacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerini kazanan 10 asıl ve 6 yedek üye, YSK'dan törenle mazbatalarını alacak.

(Ankara/15.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta, Gençlerbirliği-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor- Balıkesirspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Ankara/19.00 - Rize/20.00)  (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi'nde 2. haftanın son maçında Fenerbahçe Ülker ile Royal Halı Gaziantep, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- PTT 1. Lig'de 6. haftanın son maçı Giresunspor ile Osmanlıspor arasında, Giresun Atatürk Stadı'nda yapılacak.

(Giresun/19.30) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA - AkHaber.com

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement