Gündem / 20 Ekim 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 20 Ekim 2016

Gündem / 20 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'ne katılacak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

20.10.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'ne katılacak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakanı Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/15.00/16.30)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalyalı basın mensuplarıyla Akra Barut Hotel'de kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

Gölhisar'da Kaymakamlığı ve Belediyeyi ziyaret edecek Kurtulmuş, toplu açılış töreni ile AK Parti ilçe binasının açılışına katılacak.

(Antalya/10.00/Burdur/14.00/14.30/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meyra Palace Otel'de, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı imza törenine ve İnsana Odaklan-Değişimi Yansıt Fotoğraf Yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak.

(İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı" törenleri ile Fırat Üniversitesi akademik yıl açılışına ve koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Elazığ/10.15-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den.

Genel Kurulda Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam edilecek.

İçişleri Komisyonunda, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitler" günü adıyla resmi tatil ilan edilmesini öngören kanun teklifi ele alınacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci yazar Fehmi Koru ve akademisyen Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

(TBMM/14.00/10.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük-Eski·pazar Metal ve Metal Ürünleri· I·hti·sas OSB alanında inceleme yapacak, Karabük Üni·versi·tesi· akademi·k yıl açılışına katılacak, Vali·li·ği, Kardemi·r AŞ'yi zi·yaret edecek ve işçi·lerle öğle yemeği·nde buluşacak.

Özlü, AK Parti· il başkanlığını ve Karabük Ti·caret ve Sanayi· Odasını ve Karabük OSB'yi zi·yaret edecek.

(Karabük/09.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali Projesi'ne ilişkin basın açıklaması yapacak, Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri açılışına katılacak.

(Konya/11.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Petrolleri Dağıtım AŞ'nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ile görüşecek.

Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısı hazırlıkları kapsamında Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. toplantısına başkanlık edecek Çavuşoğlu ve İdrisov, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Almatı) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fransa'da, Türkiye'nin de temsil edileceği, Musul konulu uluslararası toplantı yapılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Uluslararası Suriye Destek Grubu, BM Cenevre Ofisi'nde bir araya gelecek.

Toplantı sonrasında Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve özel danışmanı Jan Egeland Halep'e yapılan insani yardımlar ve çatışmaların sonlandırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AB Konseyi; Rusya'yla ilişkiler, Suriye, sığınmacı krizi, Kanada ile ticaret anlaşması ve Brexit konularının görüşülmesi için AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla toplanacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta temaslarda bulunacak.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- 3. İstanbul Tasarım Bienali'nin detaylarının açıklanacağı basın lansmanı ve sergi gezisi, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda yapılacak.

(İstanbul/10.00)

2 - Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki "Türkiye Ulusal Standı"nda, Doğan Hızlan'ın moderatörlüğünde İskender Pala ve Adnan Özer'in konuşmacı olduğu "Demokrasi ve Kültür" paneli düzenlenecek.

(Frankfurt/)

3- Hasan Sabbah ve "Haşhaşilerin" anlatıldığı Alamut oyununun prömiyeri, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında 12 grupta 24 maç yapılacak.

H Grubu'nda Atiker Konyaspor-Braga, L Grubu'nda Osmanlıspor- Villarreal, A Grubu'nda da Manchester United- Fenerbahçe maçları oynanacak.

(Konya/Ankara/20.00/Manchester/22.05) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 2. haftası, yapılacak 4 maçla başlayacak.

Darüşşafaka Doğuş, sahasında İtalya'nın EA7 Olimpia Milano, Anadolu Efes ise deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.15/Atina/19.45) (Fotoğraflı)

3- Filipinler'de düzenlenen 2016 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'na devam ediliyor.

A Grubu'nda yer alan Eczacıbaşı VitrA, Brezilya'nın Rexona Ades takımı ile karşılaşıyor, B Grubu'ndaki VakıfBank ise İsviçre'nin Volero Zürih takımıyla oynayacak.

(Manila)

ÖZEL HABER

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

"2019 yılı sonuna kadar bin 71 gölet ve sulama tesisi daha inşa edeceğiz. 2003 yılında başlattığımız sulama hamlesi ile sulanabilir arazilerimizin yüzde 73.3'ünü yani 62,3 milyon dekarını sulamaya açtık"

"Bakanlık olarak son 14 yılda ülke genelinde 138 milyar liralık yatırım yaptık"

(Tuğba Yardımcı/ Trabzon)

2- GRAFİKLİ - Otomotivin AB'ye ihracatı, 153 ülkeye yapılanı 4'e katladı

Yılın ilk 9 ayında 17 milyar 81 milyon dolar olarak gerçekleşen Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 78,80'i AB ülkelerine yapıldı

Türkiye'den 153 ülkeye 3,6 milyar dolar, AB üyesi 27 ülkeye ise 13,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi

Ocak-eylül döneminde, toplam dış satımı yüzde 11,2 artan sektörün AB'deki ihracat artış hızı ise yüzde 15,20'yi buldu

Sektör, AB ülkelerinden İtalya'da yüzde 45, Hollanda'da yüzde 67, Romanya'da yüzde 30, İspanya'da yüzde 20 ihracat artışları yakaladı

(Haluk Yüksel/ Bursa)

3- FETÖ, TSK'daki sözde imamlarını mülakatla belirlemiş

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren Sivas'taki "asker imamı" öğretmen A.K, örgütün TSK'da görev alacak sözde imamları mülakatla belirlediğini anlattı

A.K: "Herhangi bir yapıda görev alan örgüt mensubu, diğer yapıdakiyle irtibatlı değildir. Kendilerini gizlemek için her türlü takiyeye girerler. Dini duygularla kandırdıkları insanların kendi amaçları doğrultusunda çalışmasını sağlarlar"

(Halife Yalçınkaya/ Sivas)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement