Gündem / 21 Mayıs 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 21 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

21.05.2016 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi kapsamında "Uluslararası İnsani Akademik Forum"una, BM Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien ile zirve alanının "Birleşmiş Milletler bölgesi" ilan edilmesini simgeleyen bayrak çekme törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Paris- Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Paris/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Tunus'ta, Nahda Hareketi Partisi'nin 22 Mayıs'a kadar sürecek 10'uncu Genel Kongresi takip ediliyor.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Mimar Sinan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Tasarım Merkezi (İTM) iş birliği ile düzenlenen "Pir-i Mimaran Sinan" etkinliğiyle İTM'de anılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek" röportaj, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Tiyatrocu, yazar Harun Yöndem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğince düzenlenen "Şiirlerle İstanbul ve Bahar" söyleşisinde konuşacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Buhot Akademi ve Buhot GSK Derneği yönetiminde hazırlanan özel halk oyunları projesi "Anadolu Rüyası", TİM Show Center'da beğeniye sunulacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Beşir Atalay, "100. Yılında Milli Türk Talebe Birliği ve Gençlik Sempozyumu"nun bugünkü oturumuna katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.

(Astana)

2- Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere'de devam ediyor.

(Londra)

3- Avrupa Tekvando Şampiyonası İsviçre'de sürüyor.

(Montrö)

4- A Milli Futbol Takımı, İngiltere ile oynayacağı özel maç öncesi City of Manchester Stadı'nda antrenman yapacak.

- Antrenman öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, statta basın toplantısı düzenleyecek.

(Manchester/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Bandırmaspor ile Gümüşhanespor, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- BM Genel Sekreteri Ban AA'ya konuştu: ?

"Doğal afetler yaşayan ve 3 milyondan fazla sığınmacıyı misafir eden Türkiye, insani krizlere cevap verme konusunda tecrübe, bilgi ve geleneğe sahip"

"Türkiye ile birlikte Suriyeli sığınmacıları misafir eden diğer komşu ülkelerin çok büyük bir sorumluluğu üstlendikleri açık ve bu ülkeler uluslararası toplumun daha fazla desteğini hak ediyorlar"

"Ülkeler daha fazla maddi bağış yaparak ve daha fazla Suriyeli sığınmacıyı ülkelerine kabul ederek sorunun çözümüne destek vermeliler"

" İsrail'in Filistinlilerin mülkünü yıkıp yeni yerleşim birimi kurarak sahada yeni durum oluşturması, İsrail'in nihai hedefi konusunda soru işaretlerinin doğmasına neden olmaktadır"

"Bu faaliyetler, İsrail'in asıl niyetinin, Filistinlileri Batı Şeria'nın belirli bölgelerinden çıkararak yaşayabilir bir Filistin Devleti ihtimalini ortadan kaldırmak olabileceği sorusunu gündeme getiriyor"

"(Kıbrıs) Bölünmüş bir ülke olan Kore'den gelen birisi olarak Kıbrıs bana gelecek için umut veriyor. Kıbrıs'ın barışçıl bir şekilde yeniden birleşmesi, hem Ada'da yaşayanlara ekonomik ve siyasi yararlar sağlayacak hem de bölgede istikrar ve işbirliğine katkı sağlayacaktır"

(Mustafa Keleş/New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "Hudut kartalları" vatan nöbetinde

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, evlerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklıktaki sınır hattında vatan nöbeti tutmanın gururunu yaşıyor

Piyade Er Keleş: "Beklediğin ne araçtır ne topraktır ne taştır. Beklediğin kardeşindir, evladındır, yuvandır. Beklediğin tarihindir, namusundur, anadır. Beklediğin bir manadır özünde vatandır"

(Yılmaz Kazandıoğlu-Özkan Bilgin/Hakkari) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dürümlü katliamında yaralanan Özçelik: "Gözlerimi istiyorum"

- Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda yaralanan 23 kişiden dört çocuk annesi Fatma Özçelik, görme yetisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

- Özçelik: "Çocuklarımla çöken duvarın dibinde yatıyorduk. Evimizin duvarı dışarı doğru yıkıldı. İçeri doğru yıkılsaydı çocuklarımla duvarın altında kalırdık. En küçük çocuğum iki yaşında. Gözlerimi istiyorum"

- "Evim yıkıldı, dört çocuğumla sokakta kaldım. Çocuklarım başka bir köyde annemin yanında. Her birimiz bir tarafa dağıldık. Allah bunu yapanlara hakkımızı bırakmasın"

- Fatma Özçelik'in eşi Mürsel Özçelik: "Doktorlar bize ümit verdi. Eşimin özel bir hastanede tedavi olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız bize elini uzatırsa çok seviniriz"

(Şükrü Gündüz/Diyarbakır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement